31 de copii salvati de sub ruinele a doua scoli distruse in Indonezia

Echipele de interventie au salvat 31 de copii de sub ruinele a doua scoli distruse in urma cu o saptamana de cutremurul urmat de tsunami care a devastat insula Sulawesi din Indonezia, a declarat un oficial din cadrul agentiei indoneziene de cautare si salvare, informeaza cotidianul El Mundo.

Citeste si Copiii blocati in pestera din Thailanda vor primi lectii de inot si scufundari pentru a fi salvati

Oficialul a declarat ca 23 de copii au fost salvati in districtul Marawola, iar alti opt in zona Tondo, in apropiere de Palu, capitala provinciei Sulawesi Centru. El a precizat ca minorii au fost deja reuniti cu familiile lor.

Oficialul nu putut specifica varstele copiilor, care timp de o saptamana au supravietuit izolati in aceste centre educationale vocationale, insa in acest tip de scoli studiaza, in general, elevi in varsta de 15-17 ani.

Cel putin 1.649 de persoane au decedat in urma tragediei, iar zeci de mii, posibil chiar sute de mii de persoane au fost nevoite sa-si paraseasca locuintele si au nevoie de asistenta umanitara urgenta, potrivit bilantului anuntat de autoritatile indoneziene.

Sutopo Purwo Nugroho, purtatorul de cuvant al Agentiei indoneziene pentru Gestionarea Dezastrelor, a declarat ca alte 265 de persoane sunt date disparute, insa exista temeri ca multe persoane au ramas ingropate sub daramaturi si pamant.

Vezi si 95 de copii ar putea fi salvaţi în fiecare oră, dacă ar fi alăptaţi imediat după naştere

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here