Copiii blocati in pestera din Thailanda vor primi lectii de inot si scufundari pentru a fi salvati

12 copii, membri echipei de fotbal“Wild Boar” si antrenorul acestora sunt blocati de 11 zile in pestera Tham Luang, situata in provincia Chiang Rai, din Thailanda. Copiii blocati in pestera din Thailanda vor primi lectii de inot si scufundari pentru a fi salvati. Echipele de salvare au anuntat ca ii vor instrui pe membrii echipei de fotbal, oferindu-le cursuri de inot si scufundari, acesta fiind un prim pas in incercarea de a-i scoate in siguranta pe cei 13 sportivi, informeaza Reuters.

Scafandri, medici, asistente si militari thailandezi au coborat in pestera pentru a le duce hrana si medicamente, in timp ce expertii cauta cele mai bune solutii pentru scoaterea in siguranta a celor 12 copii si a antrenorului acestora, in varsta de 25 de ani. Autoritatile au anuntat ca misiunea nu este deloc una usoara.

Vezi si Cluj: Doua eleve din trei cu media 10 la Bacalaureat vor sa invete in tara

”Apa se infiltreaza foarte repede, iar spatiul este ingust. Pentru scoaterea din subteran a copiilor este nevoie de foarte multe persoane”, le-a transmis reporterilor primul-ministru thailandez Prawit Wongsuwan.

”In prezent ii invatam pe copii sa inoate si sa faca scufundari”, a mai spus acesta, adaugand ca daca nivelul apei va scadea, acestia vor fi adusi la suprafata mai devreme.

Aproximativ 120 de milioane de litri de apa au fost pompate la suprafata, insemnand circa 1.6 milioane de litri pe ora. Nu este clar prin ce metoda vor fi adusi la suprafata membrii echipei de fotbal “Wild Boar” din pestera Tham Luang, situata in provincia Chiang Rai, in conditii de umiditate si vreme instabila.

Expertii au afirmat ca scafandrii au avut nevoie de trei ore pentru a ajunge la acestia, fiind localizati la aproximativ 4 km de intrarea in pestera.

Un grup de circa 30 de scafandri au fost vazuti pregatind kituri de salvare si indreptandu-se catre pesteri, insotiti de militari si un expert in pesteri.

Imaginile video ale armatei au aratat doi salvatori care se aflau intr-o zona ridicata a pesterii, copiii erau inveliti in paturi si pareau sa fie in ordine, uneori zambind.

Vezi si Mama pentru a doua oara? Iata 5 lucruri pe care le vei face diferit

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here