Un jurnalist concediat din cauza lui Archie Harrison Mountbatten-Windsor, bebelusul ducilor de Sussex

Bebelusul ducilor de Sussex a primit numele de Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Un jurnalist BBC a fost concediat dupa ce l-a comparat pe bebelusul Sussex cu un cimpanzeu.

Vezi si Opt traditii care trebuie respectate la nasterea bebelusului ducilor de Sussex

Danny Baker, jurnalist al postului BBC Radio 5, a fost concediat dupa ce a publicat o imagine prin care il compara pe bebelusul ducilor de Sussex cu un cimpanzeu, pe reteaua de micro-blogging Twitter, potrivit mirror.co.uk. Fotografia vintage prezenta un cuplu, tinand de maini un cimpanzeu imbracat in haine, pe scarile unei cladiri. Imaginea era insotita de textul „Bebelusul regal paraseste spitalul”.

,,Tocmai am fost concendiat de la @bbc5live”, a scris ulterior Baker pe Twitter.

Jonathan Wall, directorul editorial al BBC 5 Live a comunicat prin intermediul unui e-mail trimis intregii redactii ca „Danny a facut o greseala serioasa pe social media”. „Actiunea lui incalca valorile dupa care noi ne ghidam la postul de radio”, continua e-mailul, potrivit mirror.co.uk.

Primul copil al ducilor de Sussex, care a primit numele de Archie Harrison Mountbatten Windsor, a fost prezentat publicului intr-o intalnire cu presa care a avut loc la castelul Windsor.

Numele de Archie Harrison le-a amintit jurnalistilor de la Bazaar ca Archie este un prenume cu origini engleze, cu sensul ”adevarat si indraznet”, fiind o varianta a numelui Archibald. Al doilea prenume al bebelusului, ”Harrison”, insemna literal ”fiul lui Harry”.

Primele imagini cu primul copil al ducesei Meghan de Sussex si al printului Harry au fost publicate in presa britanica, miercuri, inaintea intalnirii micutului cu Regina Elisabeta. Ducii Meghan si Harry de Sussex au aparut in fata unui numar mic de jurnalisti adunati la St George’s Hall de la castelul Windsor.

Intrebat de jurnalisti cu cine seamana copilul, Harry a spus ca toata lumea spune ca bebelusii se schimba mult in primele doua saptamani de viata. „Practic, suntem martori ai felului in care are loc acest proces de schimbare in urmatoarea luna, dar felul in care arata se schimba de la o zi la alta”.

„Are un temperament dulce, este cu adevarat calm”, a declarat ducesa Meghan de Sussex, potrivit CNN. La care printul Harry a replicat glumind ca nu stie cu cine seamana in acest aspect.

„Este magic, este uimitor. Ii am alaturi pe doi dintre cei mai buni baieti din lume. Asa ca sunt fericita”, a mai spus ducesa Meghan.

La intalnirea cu presa, bebelusul a fost imbracat in alb, purtand pe cap o caciulita. O rochie alba a fost aleasa si de ducesa, in timp ce printul Harry a optat pentru un costum gri.

Vezi si Urari intre taticii printi

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here