Opt traditii care trebuie respectate la nasterea bebelusului ducilor de Sussex

Familia regala britanica trebuie sa respecte un protocol strict la nasterea unui copil, reguli carora trebuie sa li se supuna si ducesa Meghan de Sussex, sotia printului Harry al Marii Britanii, care va naste primul copil al cuplului in aprilie. Iata opt traditii care trebuie respectate la nasterea bebelusului ducilor de Sussex.

Vezi si Elton John, profesor de pian pentru viitorul copil al ducilor de Sussex

1 – Un ginecolog obstetrician oficial se ocupa de nasterile regale. Pana in 2013, acesta era Marcus Setchell, care era si medicul reginei Elizabeth a II-a. Insa el a iesit la pensie dupa nasterea printului George, cel mai mare dintre fiii printului William, iar functia a fost preluata de medicul Guy Thorpe-Beeston. Acesta va fi asistat de mai multe moase, toate obligate sa pastreze confidentialitatea.

2 – Un anunt oficial va fi afisat si pe un panou instalat in fata palatului Buckingham. Potrivit traditiei, regina Elizabeth, bunica bebelusului, va fi prima informata de nasterea acestuia. Informarea se va face prin telefon, dar inainte se facea prin intermediul unui bilet scris de mana.

3 – Nasterea bebelusului este salutata cu 62 de salve de tun, trase de la Turnul Londrei. Alte 41 de salve vor fi trase din Green Park.

4 – Dupa nastere, cuplul regal isi prezinta public bebelusul pe scarile maternitatii. Nu se cunosc detalii despre tinuta mamei, dar bebelusul este intotdeauna invelit intr-o paturica produsa de compania G. H. Hurt & Sons, cu sediul la Nottingham.

5 – Prenumele bebelusului este anuntat de obicei la cel putin doua zile de la nastere, desi nu exista un motiv oficial pentru acest obicei. In mod traditional, bebelusii regali primesc trei-patru nume.

6 – La nastere, bebelusii nu au titluri regale, primind doar apelativul lord/ lady. Regina Elizabeth a II-a este cea care decide apoi titlurile pe care le va primi micutul.

7 – Botezul regal este oficiat de seful Bisericii Anglicane, Arhiepiscopul de Canterbury, in prezent Justin Welby. Bebelusul poarta o tinuta traditionala de botez. Timp de opt generatii, 62 de bebelusi au purtat-o pe cea a reginei Victoria, creata in 1841. Din 2013, bebelusii poarta o replica a rochitei, deja prea uzata.

8 – Parintii nu au custodie oficiala asupra copiilor, in urma unui decret al printului George I, emis in 1717, potrivit caruia tutela bebelusilor regali este detinuta de suveranii Marii Britanii, respectiv, in prezent, regina si printul consort Philip.

Anul trecut, pe 15 octombrie, palatul Kensington a anuntat ca ducesa Meghan de Sussex este insarcinata, iar copilul, al saptelea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, se va naste in primavara lui 2019. Aflata la un eveniment oficial, la inceputul lunii ianuarie, fosta actrita americana Meghan Markle a sugerat ca bebelusul se va naste in luna aprilie.

Printul Harry, in varsta de 34 de ani, al saselea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, si fosta actrita americana Meghan Markle s-au casatorit in mai 2018, dupa o relatie de doi ani.

Citeste si Marile case de pariuri au blocat cotele privind sexul viitorului bebelus al printului Harry

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here