Un copil in varsta de cinci ani a murit din cauza Ebola

Un copil in varsta de cinci ani a murit din cauza Ebola, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si autoritatilor de la Kampala. Baiatul originar din Republica Democrata Congo, a decedat in Uganda. El trecuse granita impreuna cu familia sa pentru a primi ingrijiri medicale in Uganda. OMS a anuntat pe Twitter ca acesta este al treilea caz de Ebola inregistrat in Uganda, iar specialistii se tem ca epidemia din Republica Democrata Congo s-ar putea extinde rapid si in aceasta tara.

Vezi si Carte pentru ajutorarea copiilor saraci

„Aceasta epidemie a ajuns la un nivel infricosator si nu da semne ca s-ar opri prea curand”, a declarat Jeremy Farrar, directorul Wellcome Trust, o organizatie care se ocupa cu cercetarea in domeniul medical. El a adaugat ca, desi autoritatile din Uganda sunt pregatite sa faca fata unei eventuale epidemii, organizatiile internationale din domeniul sanatatii trebuie sa fie pregatite pentru aparitia mai multor cazuri de Ebola in Republica Democrata Congo si in tarile din jur.

Autoritatile din domeniu au avertizat in legatura cu o pandemie de Ebola, la doar trei ani dupa ce ultima astfel de epidemie a ucis peste 11.000 de persoane in Africa de Vest intre 2014 si 2016. „Luptam impotriva unuia dintre cele mai periculoase virusuri din lume intr-una dintre cele mai periculoase zone din lume”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

„Aceasta epidemie este una dintre cele mai complexe probleme de sanatate publica dintre cele cu care ne-am confruntat vreodata. In cazul in care nu facem eforturi comune pentru a pune capat acestei epidemii, riscam ca aceasta sa se extinda si mai mult si sa devina din ce in ce mai agresiva”, a adaugat oficialul.

Epidemia de Ebola care afecteaza Republica Democrata Congo nu poate fi tinuta momentan sub control si risca sa devina la fel de grava precum cea care a afectat Africa de Vest intre 2014 si 2016, potrivit mai multor experti si reprezentanti ai unor organizatii umanitare.

In ultima luna a fost inregistrata cea mai mare crestere a numarului de noi cazuri de Ebola de la inceputul epidemiei, iar eforturile de combatere a acestei boli sunt ingreunate de infrastructura de sanatate slab dezvoltata, dar si de conflictele dintre gruparile armate din regiune.

Peste 1.600 de persoane au fost infectate cu virusul Ebola in regiunea North Kivu din Republica Democrata Congo, iar peste 1.000 de persoane au decedat din cauza acestei boli. La zece luni de la declansarea epidemiei, numarul de noi imbolnaviri continua sa creasca, iar mortalitatea este de aproximativ 67%, mult mai mare decat in cazul epidemiilor de Ebola anterioare.

Sursa: Mediafax

Citeste si Apa de la robinete potabila la Spitalul Judetean Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here