Apa de la robinete potabila la Spitalul Judetean Vaslui

Reprezentantii Spitalului Judetean Vaslui au anuntat ca rezultatele unui nou set de analize arata ca apa de la robinete nu mai este infestata cu bacteria E. Coli. Directorul executiv al DSP Vaslui a explicat ca a fost respectat protocolul de dezinfectie si ca bacteria a disparut. Potrivit unui anunt publicat pe pagina de Facebook a Spitalului Judetean Vaslui, apa care curge la robinete este potabila.

Citeste si Apa infestata cu E.coli la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui. 

„In data de 10.06.2019 au fost recoltate probe de apa de la toate punctele de recoltare din SJU Vaslui. In data de 12.06.2019 ne-au parvenit Rapoartele de incercare de la DSP Vaslui, care confirma faptul ca apa potabila este conforma, toti parametrii de potabiltate fiind in limite normale”, se arata in anuntul publicat de conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.

Directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Vaslui a confirmat faptul ca in urma ultimului set de analize a rezultat faptul ca apa nu mai este infestata cu Ecoli.

„Au facut dezinfectia. Au urmat protocolul nostru de dezinfectie si s-a recoltat din nou proba de apa”, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui, care a explicat ca este posibil ca intr-un timp atat de scurt sa se elimine bacteria, daca este facuta dezinfectia corect.

Directia de Sanatate Publica Vaslui a recomandat conducerii Spitalului Judetean Vaslui sa dezinfecteze sistemul, dupa ce mai multe analize realizate la finalul lunii mai au scos la iveala faptul ca in corpul de cladire al unitatii medicale, in care se afla sectia de Pediatrie si centrala termica, apa era infestata cu bacteria E.Coli.

Citeste si Clorul din apa de la robinet, prieten sau dusman al sanatatii?

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here