Un copil de 9 ani si-a injunghiat mortal bunica

Un copil de 9 ani si-a injunghiat mortal bunica, o femeie in varsta de aproximativ 70 de ani. Fapta a fost ulterior sesizata printr-un apel la 112 de acelasi copil, conform unor surse judiciare. Dupa ce politistii au ajuns la fata locului, au constatat ca femeia, in varsta de aproximativ 70 de ani, prezenta o plaga injunghiata in zona gatului, potrivit reprezentantilor Politiei Capitalei. Paramedicii au constatat ulterior decesul acesteia. Cazul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Bucuresti si Serviciul Omoruri.

Vezi si Un copil de 7 ani a fost umilit si batut de alti cinci copii

Reprezentantii Politiei Capitalei au anuntat, referitor la cazul minorului de 9 ani care si-a injunghiat mortal bunica, ca nu este necesara expertizarea psihiatrica a acestuia, deoarece, potrivit legii, la aceasta varsta, minorul nu are discernamant. Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, sustine ca rolul psihologilor in scoli este important in a depista nereguli privind atitudinea unui copil, precizand ca legislatia ar trebui imbunatatita. Mentiunile vin in contextul in care, marti, un copil de 9 ani si-a injunghiat mortal bunica.

„Aceste evenimente ne marcheaza emotional pe toti, eu cred ca intotdeauna este o cale de a imbunatati legislatia, cred ca o mai buna organizare in planul instrumentelor din domeniul educational ar fi binevenit pentru ca eu cred ca este important sa acceptam ca rolul psihologilor in scoala este foarte important pana si pentru a depista si armoniza orice lucru care nu ar fi in regula in atitudinea unui copil”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul a lansat o invitatie la dialog tuturor institutiilor cu atributii atat in domeniul educational pentru realizarea unui pachet de legi care sa vina in sprijinul copiilor cu probleme de comportament.

„Ati vazut ca in plan guvernamental se fac eforturi pentru a acoperi aceste zone gri din legislatie si eu cred ca este bine sa avem o discutie serioasa cu cat mai multe institutii si sa vedem ce se poate face. Va asigur ca exista aceasta intentie si dorinta la nivel guvernamental de a adauga sau imbunatati legislatia acolo unde este nevoie”, a mai spus ministrul.

Vezi si Un elev s-a inchis in toaleta scolii si a amenintat ca da foc unitatii

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here