Un copil de 7 ani a fost umilit si batut de alti cinci copii

Un copil de 7 ani din comuna Merisani, judetul Arges, a fost umilit si batut in curtea unei gradinite, de alti cinci copii, care l-au pus sa manance iarba si melci. Totul a fost filmat, iar imaginile au ajuns la politisti, care au deschis o ancheta in acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arges, Madalin Zamfir, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca a fost intocmit dosar penal, dupa ce mama baiatului umilit in curtea unei gradinite din apropierea casei a depus plangere.

Vezi si Directoarea si educatoarele de la Gradinita „Micul Regat” Constanta, condamnate la inchisoare cu suspendare

In plus, agresiunea a fost filmata, iar imaginile au ajuns la mama copilului batut si umilit, iar aceasta le-a prezentat anchetatorilor. Pe imagini se observa cum copilul este batut de alti minori, dintre care unul de 15 ani si alti patru de varsta apropiata victimei.

Agresorii l-au obligat pe copil sa manance iarba si un melc, iar acesta a acceptat, de teama.

”A fost intocmit un dosar de cercetare penala pentru lovire. Facem cercetari sa stabilim toate imprejurarile, despre ce a fost vorba acolo. A fost sesizat si DGASPC-ul, care a fost prezent in momentul in care au fost audiati minorii”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Madalin Zamfir, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arges.

Surse judiciare sustin ca ancheta vizeaza si infractiunea de tentativa de agresiune sexuala, dupa ce unul dintre agresori s-ar fi dezbracat si l-ar fi obligat pe copilul de 7 ani sa-l atinga in zona intima.

Baiatul este elev in clasa intai, la Scoala Gimnaziala Merisani, iar incidentul a avut loc intr-un weekend de la inceputul lunii mai, in curtea unei gradinite din apropierea casei sale.

Copilul le-a spus profesorilor ca a intrat in curtea unitatii pentru a-si lua mingea si nu a mai fost lasat sa plece de cei cinci tineri.

”Copilul a spus ca l-au dat sa manance iarba. L-am intrebat ce a facut, daca a mancat si a spus ca da, a bagat-o in gura si apoi a scos-o si ca i-au dat si melc. Este elev in clasa intai la Merisani, locuieste in alt sat, unde este o structura a scolii, gradinita Borlesti. (…) Trei dintre cei implicati sunt elevi ai scolii Merisani. Am luat legatura cu parintii, unul dintre copii sta la niste localnici, mama lui e in strainatate. Vom stabili in Consiliul de Administratie, saptamana viitoare, daca sanctionam copiii. Eu asa as fi de parere pentru, ca nu aveau ce cauta in incinta gradinitei, nefiind program. Am inteles ca baiatul de sapte ani era cu mama la o pomana si a plecat sa se joace cu mingea. Mama a anuntat 112 dupa cateva zile”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adriana Ionescu, directorul la Scolii Gimnaziale Merisani.

Copilul batut si umilit a fost consiliat psihologic.

Vezi si Violenţa verbală, un fenomen ce afectează 2 din 3 copii

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here