SOS Satele Copiilor: Mai multe familii se vor muta dintr-o localitate rurala in apartamente utilate

Mai multe familii din cadrul SOS Satele Copiilor se vor muta in apartamente complet utilate din Bacau, in prezent ele locuind intr-o localitate rurala. Actiunea face parte din proiectul „Servicii diversificate si adaptate nevoilor copiilor” si are scopul de a oferi familiilor mai multe oportunitati.

Vezi si Echipa de fotbal SOS Satele Copiilor, primul meci cu jucatori recunoscuti

Proiectul „Servicii diversificate si adaptate nevoilor copiilor din judetul Bacau”, implementat de organizatia SOS Satele Copiilor si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, ofera sansa mai multor familii SOS sa se mute in apartamente complet utilate din orasul Bacau. Acestea locuiesc, in prezent, intr-o localitate rurala.

Reprezentantii proiectului sustin ca scopul principal al proiectului este de a oferi copiilor accesul la mai multe scoli, servicii specializate de sanatate, activitati extracurriculare diversificate, posibilitatea de a socializa si de a-si face noi prieteni, o retea de transport si aprovizionare.

„Proiectul pe care SOS Satele Copiilor Romania il implementeaza in Bacau este menit sa aduca un plus de calitate in viata de zi cu zi a copiilor si tinerilor. Este firesc si ne bucuram ca la nivelul municipiului Bacau, unul din partenerii nostri implementeaza un proiect care are la baza prevederile Conventiei ONU privind drepturile copilului si care raspunde prioritatilor asumate la nivel national de catre ANPDCA”, a declarat reprezentantul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau, Daniela Titaru.

Reprezentantii Organizatiei SOS Satele Copiilor precizeaza ca demersurile vin dupa ce copiii si mamele SOS au semnalat mai multe probleme.

“Copiii nostri realizeaza care sunt noile oportunitati, asadar sunt foarte curiosi de tot ce este nou si sunt dornici sa interactioneze cu alti copii, sa se joace si sa lege cat mai multe prietenii. In prezent sunt cinci copii care fac naveta la Bacau pentru a urma ciclul gimnazial scolar. Tot ce ne dorim este sa putem sa oferim tuturor sanse egale la un viitor mai bun. Sigur ca orice schimbare presupune o incarcare emotionala si un strop de nostalgie, dar in acelasi timp aduce cu sine deschiderea unor noi orizonturi”, a declarat directorul programului SOS Satele Copiilor din Bacau, Rodica Marinoiu.

Citeste si Povestea nasterii naturale – seminar pentru viitoare mamici

In cadrul proiectului care va fi implementat cel tarziu in anul 2019, organizatorii isi propun sa extinda programul de sustinere a familiilor social-vulnerabile in sase comunitati rurale din judetul Bacau. Astfel, familiile cu risc crescut de separare din localitatile vizate vor primi consiliere si ajutor de la specialisti.

In Bucuresti, Sibiu si Bacau, exista trei sate sociale, din care fac parte circa 200 de copii. Acestia locuiesc cate sase intr-o casa alaturi de o mama SOS. Organizatia poate admite copii cu varsta de cel putin trei ani. Costurile acestui proiect vor fi acoperite in proportie de 75% de catre SOS Satele Copiilor Olanda, iar 25% din activitati de strangere de fonduri la nivel local.

Sursa: Mediafax

 Afla detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here