Profesor de sport, condamnat la 4 luni de inchisoare dupa ce a lovit doi elevi

Un profesor de sport a fost condamnat la 4 luni de inchisoare dupa ce a lovit doi elevi in timpul orelor, in conditiile in care unul il atinsese cu mingea. Dascalul de la scoala generala din comuna Sant, judetul Bistrita-Nasaud, a fost condamnat cu executare, dar sentinta poate fi atacata, nu este definitiva, insa pana la o decizie finala profesorul este obligat la munca in folosul comunitatii timp de 30 de zile.

Vezi si Profesor anchetat ca a lovit un elev cu scaunul

Profesorul de sport de la scoala din localitatea bistriteana Sant, trimis in judecata pentru purtare abuziva dupa ce a lovit doi elevi, o fata si un baiat, pe unul dintre ei cu palma, iar pe celalalt cu pumnul, a fost condamnat, de Judecatoria Nasaud la 4 luni de inchisoare cu executare, el mai fiind implicat si in alte incidente similare.

Sentinta Judecatoriei Nasaud nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs de profesor.

Judecatorii au stabilit ca profesul sa execute 4 luni de inchisoare dupa ce a lovit doi elevi in timpul orelor de curs. Pana la o decizie finala in acest caz, profesorul se afla sub supraveghere, fiind obligat de instanta sa presteze in aceasta perioada 30 de zile de munca in folosul comunitatii.

Instanta a stabilit si ca barbatul sa plateasca 2.500 lei ca despagubiri civile, reprezentand daune morale pentru fata lovita, care s-a constituit parte civila in acest dosar, si 1.500 cheltuieli de judecata.
Profesorul este acuzat ca, in martie 2017, a lovit in timpul orelor doi elevi. Barbatul nu era la primul incident de acest fel si a fost sanctionat de mai multe ori inclusiv cu desfacerea contractului de munca, insa instanta a obligat Inspectoratul Scolar Bistrita-Nasaud sa il reangajeze pe profesor.

„Profesorul de sport a lovit cu palma peste fata mai intai un elev de clasa a VI-a, care il atinse cu mingea in timpul orei. Copilul s-a plans dirigintelui, care s-a adresat Consiliului de Administratie al scolii. Pe cand se discuta situatia in consiliu, profesorul a mai lovit si un al doilea elev, de data aceasta de clasa a V-a, cu pumnul. Asadar, intr-o singura zi a agresat doi elevi, ceea ce este inadmisibiul din punctul meu de vedere”, declara, la vremea respectiva, inspectorul de educatie fizica si sport de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bistrita-Nasaud, Leonida Iliesiu.

Citeste si Aplicatie prin care profesorii primesc feedback de la elevi

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here