Sorina Pintea, socata de filmarea cu asistenta ce brusca un bebelus: ,,E un comportament pe care il dezaprob!”

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat dupa aparitia imaginilor cu asistenta care a bruscat un bebelus, ca acesta este un comportament care nu ar trebui sa existe in niciun spital din lume si ca, initial, a crezut ca filmarea este trucata, fiind socata de cele vazute.

„Acest gen de comportament nu ar trebui sa existe in niciun spital din lume si nici in spitalele din Romania. (..) E un copil abandonat, un copil cu probleme grave de sanatate. Asistenta e insarcinata. Am luat legatura cu managerul spitalului si mi-a spus ca comisia a luat decizia de a desface contractul de munca al acestei asistente. Eu cred ca cine nu are vocatie, nu are ce cauta in sistemul sanitar. Trebuie sa iubesti oamenii. Aceasta persoana cred ca nu iubeste oamenii, nu iubeste copiii. E un comportament pe care categoric il dezaprob si nu as mai vrea sa il vad in spitalele din Romania. Cand spuneam de schimbarea mentalitatilor, inclusiv la asta ma refeream. (…) Nu mi-a venit sa cred, in prima faza am crezut ca e trucaj. Nu am putut sa-mi imaginez ca un om, o asistenta medicala, o femeie, o viitoare mama poate avea una astfel de comportament. Nu cred ca are nicio scuza”, a declarat ministrul Sorina Pintea, la Antena3.

Precizarile vin dupa ce un bebelus nascut cu paralizie si abandonat in spital a fost bruscat de asistenta medicala care il hranea, scena fiind filmata de mama unui alt copil internat in Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste si postata pe Facebook.  Si Politia s-a sesizat in acest caz, iar dupa ce au vizionat imaginile de pe Facebook a deschis o ancheta.

Vezi si Asistenta medicala filmata in timp ce brusca un bebelus cu paralizie, concediata

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here