Scoli fara bullying in Sectorul 3

Ca urmare a cresterii fenomenului de bullying in scolile din Romania, Asociatia Parintilor Isteti, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Itsy Bitsy FM, organizeaza conferinta gratuita „Scoli fara bullying in Sectorul 3”, un proiect finantat de Primaria Sectorului 3, Bucuresti.

Vezi si De ce unii adolescenti sunt mai agresivi si recurg la bullying?

Evenimentul „Scoli fara bullying in Sectorul 3” va avea loc pe 25 octombrie, intre orele 13:00 si 17:00, la Colegiul National Matei Basarab (Strada Matei Basarab nr.32 ) si ii va avea ca invitati pe: Gaspar Gyorgy – presedintele Asociatiei Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie, Mirela Horumba – Psihologul parintilor, Adriana Mitu – trainer in dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor, Gabriela Maalouf – NLP trainer copii si parinti, Profesorul de joaca Leon Magdan, psihoterapeuta Andreea Neagu, Nadia Tataru si alti specialisti. Ei vor oferi cadrelor didactice informatiile si instrumentele necesare pentru a identifica, interveni si preveni eficient bullying-ul in scoli. Cei prezenti la conferinta vor primi diplome de participare.

Insultele, poreclele, imbrancirile, tachinarile, injuraturile, intimidarea la nivel de grup, cyberbullying-ul sunt fenomene pe care copiii le intalnesc in toate scolile din Romania. Aceste comportamente, care sunt denumite de specialisti agresiuni psihologice si afecteaza cel putin la fel de mult dezvoltarea sanatoasa a copiilor ca si agresiunile fizice. Studiile arata ca cei mici nu se simt sustinuti de adulti in rezolvarea acestui fenomen, care creeaza un cadru nefavorabil invataturii si performantei academice in scoli.

Inscrierile se fac pana pe 20 octombrie pe www.itsybitsy.ro.

Fiecare parinte si cadru didactic isi doreste ca cei mici sa aiba rezultate bune la invatatura. Performanta academica nu poate insa aparea decat intr-un climat de siguranta, atunci cand copilul este echilibrat emotional. Din pacate, in scolile romanesti exista foarte mult bullying, lucru care ii face pe copii indisponibili emotional si neatenti la ore. Orice cadru didactic se confrunta la clasa cu aceasta problema si are nevoie sa stie cum sa stopeze bullying-ul, ca sa readuca armonia si interesul copiilor la scoala.” spune Nadia Tataru, presedinta Asociatiei Parintilor Isteti.

 Citeste si Bullying-ul, o problema serioasa in scoala romaneasca

Dupa conferinta, cadrele didactice, care vor sa se specializeze in prevenirea si rezolvarea conflictelor de bullying, au sansa de a participa si la un workshop gratuit oferit de specialistii implicati in proiect, in care vor afla tehnici si abordari practice.

La nivel european, Romania se situeaza pe locul 3 la bullying in clasamentul celor 42 de tari in care a fost investigat fenomenul, potrivit raportului Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). In studiul national efectuat de Organizatia Salvati Copiii in anul 2016 se arata ca:

  • 1 din 4 copii era umilit in mod repetat la scoala, in fata colegilor;
  • 1 din 6 copii era batut in mod repetat;
  • 1 din 5 copii umilea in mod repetat un alt copil la scoala;
  • in mod repetat, in scoala, 3 din 10 copii erau exclusi din grupul de colegi;
  • 7 din 10 copii au fost martorii unei situatii de bullying in mediul scolar.

„Scoli fara bullying in sectorul 3” este un demers de educatie si constientizare din cadrul campaniei de prevenire a bullying-ului, lansata din anul 2017 de Asociatia Parintilor Isteti.

Citeste si Accesul la internet si bullyingul, noile pericole pentru copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here