Focar de hepatita virala la copii cu varste intre 3 si 15 ani

Un focar de hepatita virala la copii cu varste intre 3 si 15 ani a aparut in municipiul Blaj, din judetul Alba. Directia de Sanatate Publica (DSP) Alba a  anuntat ca sunt 17 cazuri de hepatita virala de tip A.

Vezi si Focar de hepatita A, cu zece cazuri, majoritatea copii, intr-o comunitate din Alba

Directia de Sanatate Publica (DSP) Alba a trimis la Blaj o echipa de specialisti de medicina preventiva si inspectori sanitari pentru a lua masuri de limitare a focarului de hepatita acuta virala de tip A aparut in oras, aici fiind inregistrate 17 cazuri (6 in luna ianuarie, 5 in luna februarie, 6 in luna martie), la copii cu varste cuprinse intre 3 si 15 ani.

„Se vor identifica contactii si vor fi imunizati prin medicii de familie, cu vaccin distribuit de DSP Alba; s-a dispus efectuarea dezinfectiei si igienizarii prin personalul de specialitate in unitatile de invatamant, in parteneriat cu UAT Blaj (DSP a furnizat var cloros pentru unitati de invatamant si in colectivitatea afectata de imbolnaviri); evolutia focarului va fi atent supravegheata si vor fi puse la dispozitie materiale necesare pentru efectuarea controalelor periodice si a triajului in unitatile de invatamant; s-au realizat si se vor mai realiza actiuni de informare si educare pentru parinti, cadre didactice si elevi privind regulile obligatorii de igiena”, a declarat Dragos Suciu, purtator de cuvant al DSP Alba.

El a precizat ca asistentii comunitari, supravegheati de singurul medic scolar care activeaza la acest moment in Blaj vor face examene de urina, in colectivitatile unde sunt cazuri de imbolnavire.

Potrivit reprezentantului DSP Alba, cei 17 copii invata in patru scoli si doua gradinite din municipiu. O parte dintre cazuri au prezentat forme usoare si au fost reintegrati in colectivitate, avand in vedere ca debutul bolii a fost la inceputul lunii ianuarie.

Citeste si Boala mainilor murdare

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here