Reinscrierea la gradinita si inscrierea nou-venitilor vor incepe pe 7, respectiv 21 mai

Reinscrierea copiilor care frecventeaza gradinita in acest an scolar si doresc sa o frecventeze si in anul de invatamant 2018-2019 va incepe pe 7 mai, iar inscrierea copiilor nou-veniti se va derula din 21 mai, anunta Ministerul Educatiei Nationale (MEN). Orarul reinscrierilor si inscrierilor va fi stabilit de conducerea unitatilor de invatamant si va fi afisat, la loc vizibil, in fiecare gradinita.

Vezi si O fetita de doi ani s-a electrocutat in timp ce se juca in curte

Totodata, programul va fi afisat pe site-ul institutiei, dar si pe site-urile inspectoratelor scolare, precizeaza Ministerul Educatiei Nationale, intr-un comunicat de presa remis joi MEDIAFAX. Dupa finalizarea procesului de reinscriere, locurile libere vor fi ocupate in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) si grupa mica (copii de 3 ani). In limita locurilor disponibile, pot fi inregistrati in grupa mica si copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 3 ani. In cazul in care intr-o unitate de invatamant, numarul cererilor de inscriere este mai mare decat numarul locurilor libere, atunci vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale si criterii de departajare specifice, precizeaza MEN.

Criteriile generale de departajare sunt urmatoarele: existenta unui document care dovedeste ca un copil este orfan de ambii parinti, existenta unui act care dovedeste ca este orfan de un singur parinte, un alt membru din familie este inmatriculat in gradinita respectiva sau existenta unui certificat medical care dovedeste ca minorul are un grad de handicap. Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de invatamant prescolar. Acestea nu pot fi discriminatorii si nu pot include liste de preinscrieri. Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar dupa epuizarea criteriilor generale.

Conducerea unitatilor de invatamant prescolar trebuie sa afiseze, la vedere, informatii despre numarul copiilor care pot fi inregistrati, criteriile generale si specifice si numarul de copii reinscrisi/inscrisi zilnic, in perioada stabilita, din totalul disponibil. De asemenea, unitatile particulare de invatamant prescolar au si obligatia de a afisa statutul acestora, adica daca sunt autorizate sa functioneze provizoriu sau sunt acreditate de Agentia pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar.

Vezi si Proiectul privind ajutorul pentru fertilizarea in vitro, demarat incepand cu 4 iunie

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here