Programul pilot „Masa calda in scoli” va continua

Programul pilot „Masa calda in scoli” va continua. Guvernul va adopta o OUG pentru continuarea programului in care sunt incluse 50 de scoli. Una dintre modificarile aduse programului este cresterea valorii pachetului pentru fiecare copil de la 7 la 10 lei.

Vezi si: Nici masa calda, nici lapte si corn de trei ani, la o scoala cu peste 400 de elevi

„Ne preocupa cresterea accesului copiilor la educatie si reducerea abandonului scolar. Vom continua programul pilot Masa calda in scoli, destinat prescolarilor si elevilor din 50 de unitati de invatamant preuniversitar, intr-o formula imbunatatita. Printr-o ordonanta de urgenta (…)  majoram cu aproximativ 40% valoarea pachetului alimentar zilnic de care beneficiaza fiecare copil, de la 7 cat a fost pana acum la 10 lei (…) O alta noutate introdusa prin acest act normativ pentru a simplifica procedurile de atribuire a contractelor de catre compartimentele de specialitate din administratiile locale vizeaza trecerea de la an scolar la an calendaristic”, a anuntat Viorica Dancila la inceputul sedintei de Guvern.Totodata, „bugetul alocat programului va creste de la 30,7 milioane de lei la 46,7 milioane de lei”.

Premierul a declarat ca programul pilot are ca scop scaderea abandonului scolar si diminuarea absenteismului in unitatile de invatamant: „Aceasta modificare contribuie la asigurarea continuitatii programului pilot. Am decis continuarea acestui program avand in vedere beneficiile aplicarii inregistrate ca urmare a aplicarii lui pana acum, anume scaderea abandonului scolar, diminuarea absenteismului si a intarzierilor la prima ora, formarea deprinderii la copii a unei alimentatii sanatoase”, a adaugat premierul.

Programul pilot „Masa calda in scoli” se afla deja in al treilea an consecutiv.

Vezi si: Aproape 3.000 de elevi din Capitala vor primi mese calde si ajutor la teme

Sursa:  Mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here