Nici masa calda, nici lapte si corn de trei ani, la o scoala cu peste 400 de elevi

Cei peste 400 de elevi ai scolii din Tiha Bargaului, judetul Bistrita-Nasaud, nu primesc mancare la scoala pentru al treilea an consecutiv, dupa ce scoala a fost inclusa intr-un proiect – pilot deocamdata nefunctional, prin care elevilor ar trebui sa li se asigure o masa calda.

Vezi si Mama care si-a ucis copilul in somn pentru ca i s-a parut ca e diavolul nu avea discernamant

De trei ani de cand scoala generala din Tiha Bargaului a fost introdusa in programul-pilot, cei peste 400 de elevi nu primesc nici lapte si corn si nici o masa calda, pentru ca pana in momentul in care ajung banii in judet si se fac licitatiile se termina scoala.

“Situatia se repeta deja de trei ani. Este neplacut pentru copii, pentru ca au colegi care merg la alte scoli si care primesc lapte si corn si mai nou, biscuiti. Sunt si cazuri sociale, iar pentru copii conteaza si putinul care il primesc la scoala. Este o idee foarte buna sa li se dea o masa calda, dar din pacate nu primesc nimic. De trei ani inca nu au reusit sa gaseasca o rezolvare. Asta nu mi se pare normal”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Elena Prasca, mama unui elev.

Conducerea Inspectoratului Scolar Bistrita-Nasaud spune ca problema urmeaza sa fie rezolvata printr-o serie de modificari legislative prin care sa se tina cont de anul scolar pentru stabilirea bugetului, nu de cel calendaristic.

Citeste si Cornul şi laptele: Elevii hrănesc animale şi joacă fotbal cu produse

“Am avut recent o intalnire la Ministerul Educatiei si ni s-a spus ca acest program continua. Sincopele apar din diferenta de implementare, deci din punct de vedere financiar programul a fost pe an financiar, in timp ce nevoia scolii este pe an scolar, care incepe la 1 septembrie. De fiecare data, pana cand s-a votat bugetul, pana cand au ajuns banii, pana cand s-au facut licitatiile deja era luna mai si atunci s-a ajuns la concluzia ca nu este o varianta corecta. (…) Elevii au primit anul trecut la sfarsitul anului scolar o masa calda, undeva din luna mai si acum nu primesc. Se incearca reglementarea acestor chestiuni”, a declarat inspectorul scolar general Bistrita-Nasaud, Camelia Tabara.

Scoala Generala din Tiha Bargaului a fost introdusa, alaturi de alte 49 de scoli din tara, in programul guvernamental pilot „O masa calda”, program care ar urma sa fie extins la nivelul intregii tari.

Vezi si Aproape 3.000 de elevi din Capitala vor primi mese calde si ajutor la teme

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here