Aproape 3.000 de elevi din Capitala vor primi mese calde si ajutor la teme

Aproape 3.000 de elevi din Capitala vor primi mese calde si ajutor la teme, in noul an de invatamant, prin programul “Educatie pentru Viata”, dupa ce Consiliul Local din Sectorul 1 a aprobat proiectul.

“Consiliul Local Sector 1 a aprobat, in unanimitate, programul ”Educatie pentru Viata”, destinat elevilor din invatamantul preuniversitar de stat din ciclul primar si gimnazial. Beneficiarii Programului “Educatie pentru Viata” vor fi impartiti in doua categorii, in functie de necesitatea fiecarei unitati scolare inscrise in program”, se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX de Primaria Sectorului 1 din Capitala.

Vezi si În Bucureşti mai este nevoie de aproximativ 2.500 de locuri în creşe

Costul programului este de 25 de lei pe zi pentru fiecare copil, iar banii sunt locati de administratia locala a Sectorului 1.

“In prima categorie, vor fi inscrisi un numar de 2.600 de elevi din 18 unitati de invatamant preuniversitar de stat. Acestia vor beneficia dupa orele de curs de masa calda, un program interactiv de petrecere a timpului liber, precum si de asistenta de specialitate in realizarea temelor pentru acasa. Activitatea se va derula in fiecare zi, de luni pana vineri. (…) Costul programului este de 25 de lei/zi/copil si va fi suportat integral de administratia locala a Sectorului 1 din bugetul propriu”, se mai arata in sursa citata.

Alti 370 de elevi din patru scoli vor beneficia de o masa calda pe zi. Pentru acestia, costul programului este de 15 lei/zi pentru fiecare copil.

”Programul «Educatie pentru Viata» (…) vine in sprijinul elevilor, parintilor si dascalilor nostri. Avem si disponibilitatea si resursele financiare pentru a le asigura elevilor o masa calda si indrumare din partea unui profesor specializat pentru a-si face temele inca de la scoala”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Sursa: Mediafax

Vezi si Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!”, impact pozitiv asupra elevilor din ciclul primar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here