În Bucureşti mai este nevoie de aproximativ 2.500 de locuri în creşe

    Declaraţia a fost făcută cu prilejul inaugurării de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a unui nou complex de servicii sociale dedicat copiilor. Complexul "Casa cu pitici", care este situat pe strada Mitropolit Filaret nr. 41-41A din Sectorul 4, include un centru de îngrijire şi educaţie timpurie pentru copiii cu vârste între 0 şi 3 ani, o cantină socială pentru copiii între 3 şi 14 ani şi un centru de zi.

    Centrul de îngrijire este destinat copiilor ai căror mame doresc să se întoarcă la serviciu înainte de expirarea perioadei legale de creştere a copilului. Capacitatea totală a centrului este de 75 de locuri, dintre care 60 la program normal (7.00-18.00) şi 15 locuri la program redus (7.00-12.00).

    Cantina socială va asigura cel puţin o masă caldă pe zi copiilor provenind din familii defavorizate. Masa va respecta principiile unei nutriţii sănătoase şi va fi servită în trei ture pe zi. Numărul total de copii care vor putea lua zilnic masa la complex este de 180. Centrul de zi va deservi 20 de copii defavorizaţi ai căror părinţi nu au timp sau cunoştinţe suficiente pentru a-i ajuta la teme. Copiii îşi vor face temele alături de personal specializat şi voluntari, fiind supravegheaţă până la ora 17.00. Clădirea în care se află complexul a fost construită în anul 1847, este situată într-o zonă protejată şi a fost restaurată.

    Potrivit reprezentanţilor DGASMB, înainte de reabilitare, la această adresă se afla o casă părăsită, insalubră, reprezentând un adevărat focar de infecţie pentru locuitorii din zonă. Centrul de îngrijire şi educaţie timpurie pentru copiii cu vârste între 0 şi 3 ani este cel de-al nouălea deschis în cadrul proiectului "Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine".

    Proiectul a debutat în 2010 şi prevede deschiderea a 13 centre cu o capacitate totală de 780 de locuri până la sfârşitul lunii februarie din 2013. Cele nouă centre care au fost finalizate până în prezent au o capacitate totală de 530 de locuri, cele mai multe dintre acestea fiind în Sectorul 3. Proiectul este derulat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, instituţia intenţionează să aplice şi pentru alte proiecte similare în cadrul următoarei programări financiare din perioada 2014-2020.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here