Rezultatele la Bacalaureat 2023 au fost publicate. Iată care este rata de promovare

Rezultatele la Bacalaureat 2023 au fost publicate, anunță Ministerul Educației. Rata de promovare la examenul de Bacalaureat 2023 a fost de 72,8% înainte de contestații. Reamintim că anul trecut 73,3 % dintre elevi au promovat examenul, fiind considerat și cel mai bun rezultat din ultimul deceniu.

Rezultatele la probe pot fi consultate aici. Acestea sunt anonimizate, pentru a fi accesate fiecare elev are un cod primit de la școală.

Alte date interesante legate de Bacalaureat 2023:

  • Au promovat 91.246 de elevi (87.226 fiind din promoția curentă)
  • La nivel national, doar 54 de elevi au obținut media de 10, spre deosebire de anul trecut când erau 222 de medii de 10.
  • În capitală, doar 5 elevi au obținut media de 10, spre deosebire de anul trecut, când erau 34.
  • Județele cu cea mai mare rată de promovare: Iași – 80,8% – 85,2%, Brăila – 87,3% și Cluj –87,2%, la polul opus cu cea mai slabă rată de promovare fiind: Ilfov, Călărași și Giurgiu.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 3 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.” se arată în anunț.

Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi comunicate în data de 7 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here