Profesorul din Olt, care a dus elevii la Alba Iulia si au dormit in Catedrala, cercetat disciplinar

Profesorul din Olt, care s-a dus cu 22 de elevi la Alba Iulia pentru a sarbatori Ziua Nationala, insa nu a asigurat cazare pentru copii si au dormit in Catedrala Reintregirii Neamului, va fi cercetat disciplinar, a transmis Inspectoratul Scolar Judetean Olt.

Citeste si: Invatatorul acuzat ca a strans de gat un elev, a demisionat

Potrivit unui comunicat transmis de ISJ Olt, profesorul Ion Bobea, care a dus copiii la Alba Iulia, de Ziua Nationala, a organziat excursia cu respectarea reglementarilor legale in vigoare, insa s-au constatat doua vicii de procedura.„S-au constat doua vicii de procedura constand in neindeplinirea demersurilor necesare pentru asigurarea unei nopti de cazare a copiilor si necooptarea a inca unui cadru didactic insotitor”, a transmis ISJ Olt.

Astfel, in urma anchetei declansate de ISJ Olt s-a propus declansarea procedurii cercetarii disciplinare a profesorului Ion Bobea, precum si a profesorului Georgian Danescu, director al Scolii Gimnaziale Daneasa. Un grup de peste 20 de copii din Olt, cu varste intre 11 si 14 ani, insotiti de un profesor, au mers la Alba Iulia pentru a sarbatori Ziua Nationala, insa nu au avut cazare si au innoptat in Catedrala Reintregirii Neamului. Unui copil i s-a facut rau in timpul noptii, iar grupul a fost dus la un colegiu.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Alba au declarat ca grupul respectiv a innoptat in catedrala in noaptea de vineri spre sambata, iar in timpul noptii de sambata spre duminica au fost gasiti tot in catedrala, insa unui copil din grup i s-a facut rau si a fost dus la spital, pentru mai multe investigatii.

Ceilalti 21 de copii si profesorul au fost dusi la Colegiul National ”Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia, unde fusese amenajat un spital de linia intai. Acestora li s-a oferit cazare si masa.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Profesoara din Capitala, acuzata ca a vorbit urat cu elevii si ca a avut un comportament agresiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here