Pereti mucegaiti si incalzire cu radiator, la Spitalul de Copii Brasov

Pereti mucegaiti, incalzire cu un radiator, de acest lucru a avut parte o femeie care s-a internat cu bebelusul ei intr-o incapere folosita ca rezerva in Spitalul de Copii din Brasov, aceasta filmand salonul. Conducerea unitatii medicale recunoaste ca in camera nu erau conditii pentru un nou-nascut.

Citeste si: Un bebelus de 11 luni a murit din cauza gripei la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala

Mama copilului a povestit ca a ajuns cu bebelusul ei care are mai putin de o luna, la spital, ea fiind dusa, initial, intr-un salon unde erau doar bebelusi, fara paturi pentru mame.

„M-au dus in sectie, intr-o camera in care erau doar patuturi pentru bebelusi. Mai era un bebelus si scaune. Si am zis: Bun, domnule, dar eu unde stau? (…) M-au dus intr-o rezerva. Acolo era mucegai. Am inteles ca deasupra camerei respective este o terasa si de cate ori ploua, se topeste zapada, curge apa in camera, iar peretele este praf”, a povestit femeia.

Potrivit acesteia, rezerva a fost incalzita cu un calorifer electric, dat de reprezentantii spitalului, insa, sustine ea, „de cate ori ieseam (…), cineva imi scotea caloriferul, ca e prea cald”. Cum camera era pe colt, a fost frig, a mai spus spus brasoveanca, astfel ca a trebuit sa aduca de acasa halate si lucruri calduroase pentru a le pune la perete. „Nu stiu ce e acolo, eu magazie as face-o. Eu pot sa inteleg niste conditii care nu sunt de cinci stele, dar acelea nu erau conditii”, a mai spus mama nou-nascutului.

Femeia mai sustine ca ar fi vrut sa mearga la o clinica privata, insa copilul este prea mic si cei de la privat nu primesc bebelusi. In camera cu mucegai a stat trei nopti si patru zile.  „Daca as fi avut posibilitate sa merg la privat, sa platesc, nu m-ar fi interesat (…), dar la Brasov, la privat, nu-l primeste nimeni si trebuie sa merg acolo. Atunci ma intereseaza, nu este normal asa ceva”, a punctat mama copilului.

Conducerea Spitalului Clinic de Copii din Brasov recunoaste ca femeia a fost internata intr-o camera in care nu erau conditii pentru un nou-nascut, dar spune ca mama copilului a cerut sa stea singura intr-o camera „ca nu vrea sa plece de aici cu boli si microbi” si i s-a spus ca exista o rezerva care este improprie.

„I s-a explicat la internare ca nu sunt rezerve. Mamica a refuzat sa fie internata cu copilul intr-un salon. In saloane sunt mai multi copii cu mamici. Mamica a zis ca ea nu sta in salon cu nimeni. Pe sectie, nu exista decat aceasta rezerva, care a inceput sa fie amenajata de o fundatie, dar rezerva este la capatul acoperisului si pentru ca este vremea aceasta, apar infiltratiile”, a explicat Monica Sabadusi, manager al Spitalului de Copii.

Sursa citata a subliniat ca in acea camera nu a fost nimeni internat vreodata.

De altfel, managerul spitalului a precizat ca „mamei i s-a explicat ca exista amenajat spatiul, dar nu este functional si nu interneaza pe nimeni acolo. Mamica a zis ca pe ea n-o intereseaza, pe ea acolo s-o interneze (…) Daca este in amenajare, acolo este curat, dar nu este functional spatiul”.

In camera, personalul spitalului i-a adus femeii un calorifer electric, pentru a avea o temperatura optima. In ceea ce priveste conditiile de pe sectia de nou-nascuti, Monica Sabadusi a sustinut ca acestea „sunt normale, nu sunt de lux”.

Monica Sabadusi a spus ca sectia de Copii este plina din cauza valului de boli respiratorii. „Pana in trei ani, internam copiii cu mamici si daca avem pat, le oferim un pat, daca nu, stau pe scaune. (…) Mamica a stat singura, in conditiile in care am inteles ca sectia a fost arhiplina si mamicile stateau si in picioare cu copiii”.

Pe de alta parte, managerul spitalului a precizat ca sectia de nou-nascuti este una din cele trei care nu a beneficiat pana acum de lucrari de reparatii capitale. Sectia de nou-nascuti este insa pe lista de investitii in acest an.

Sursa: Mediafax

Citeste si: 11 copii cu malformatii cardiace, tratati pro bono la Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here