Pe 31 mai, toate scolile si gradinitele din Capitala, inchise. Cursuri suspendate cu ocazia vizitei Papei.

Pe 31 mai, toate scolile si gradinitele din Capitala vor fi inchise. Cursurile vor fi suspendate cu prilejul vizitei Papei in Bucuresti, decizia fiind luata in cadrul comandamentului intrunit la Primaria Capitalei. Cursurile vor fi suspendate pentru anumite unitati in cursul zilei de joi, 30 mai.

Citeste si Trei scoli din Capitala au solicitat suspendarea cursurilor pentru organizarea alegerilor

Toate scolile si gradinitele din Capitala vor avea, vineri, 31 mai, cursurile suspendate cu prilejul vizitei Papei in Bucuresti, iar in cursul zilei de joi, doar o parte din unitatile de invatamant isi vor inchide portie. Decizia a fost luata in cadrul in cadrul comandamentului intrunit la Primaria Capitalei.

Solutia a venit de la Politia Capitalei, Gabriela Firea declarand ca saluta aceasta propunere.

„La summitul de la Sibiu s-au inchis scolile in tot orasul, timp de o saptamana si a fost o decizie foarte buna. (…) Cine spune ca scolile trebuie inchise partial, nu stie care este intensitatea acestui eveniment”, a declarat Gabriela Firea.

La randul sau, Ioana Neacsu, inspector general, a anuntat ca vor fi demarate procedurile necesare.

„Tinand cont de recomandarile Politiei, va propunem ca pentru data de vineri sa suspendam cursurile in toate scolile din Bucuresti, iar joi sa fie suspendate partial. Vom demara procedurile pentru suspendarea cursurilor total pentru data de vineri”, a anuntat Ioana Neacsu.

„Politia Capitalei va participa cu 2.000 de politisti la vizita Papei. Suntem total pregatiti pentru aceasta misiune”, a declarat Ciprian Miron, seful Politiei Capitalei.

Papa Francisc va face o vizita istorica in Romania intre 31 mai si 2 iunie. Calatoria apostolica a papei Francisc in Romania are loc la 20 de ani dupa cea efectuata de Sfantul Ioan Paul al II-lea, in 1999, si se desfasoara sub genericul „Sa mergem impreuna!”.

Vezi si Vino si tu, pe 1 iunie, la cel mai mare festival…

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here