Operatii anulate si bebelusi trimisi acasa de la un spital din Timis

Spitalul din orasul Deta, judetul Timis, a ramas fara caldura si apa calda, in urma unei neintelegeri intre distribuitorul de gaz si furnizor, astfel ca toate operatiile au fost anulate, iar doi bebelusi au fost trimisi acasa. De asemenea, 1.000 de elevi din Deta invata in frig.

Vezi si Minore in varsta de 11 ani, fortate sa se prostitueze

Directorul Spitalului Orasenesc Deta, Codruta Bungau, a declarant corespondentului MEDIAFAX, ca unitatea medicala nu are caldura si apa calda incepand de duminica, dupa ce a fost intrerupta alimentarea cu gaz in localitatile Deta, Stamora Moravita, Denta si Voiteni-Voiteg, din judetul Timis, in urma unor neintelegeri intre distribuitorii de gaz si furnizorul.

“Ne desfasuram activitatea foarte greu. Doi nou-nascuti au fost trimisi acasa, desi nu era cazul de externare, pentru ca nu le putem asigura confortul termic. Am pus radiatoare, dar nu avem pentru toate saloanele din spital. Incercam sa facem fata cum putem. Noi am crezut ca este o defectiune care va fi remediata, nu am fost notificati inainte. Nu se mai fac deloc operatii, pentru ca in blocurile operatorii avem 18 grade Celsius, nu putem tine pacientii dezbracati in astfel de temperaturi. Urgentele sunt trimise la spitalele din Timisoara, aglomeram Serviciul de Ambulanta. Noi nu avem caldura, nu avem apa calda. Deservim 60.000 de oameni din trei orase, plus o multime de comune. Spitalul este plin, ieri aveam 63 de pacienti internati. O sa lucram in conditii de avarie, sa speram ca n-o sa dureze mult situatia”, a afirmat directorul spitalului din Deta.

Codruta Bungau a precizat ca, in cazul in care nu se va da drumul la gaz, ar dura cel putin o luna pana cand rezervorul de gaz va fi schimbat, aceasta fiind solutia cea mai rapida.

De asemenea, potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Timis, peste o mie de elevi care invata la scolile din Deta, racordate la gaz, invata in frig, pentru ca nu au caldura, in urma intreruperii gazului.

Prefectul judetului Timis, Eva Andreas, a declarat ca azi la Ministerul Energiei are loc o intalnire intre distribuitorii de gaz si furnizor, in speranta ca se va gasi o solutie.

Vezi si Profesoara din Capitala, acuzata ca a vorbit urat cu elevii si ca a avut un comportament agresiv

Sursa: Mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here