O tara vrea sa interzica avortul de la prima bataie a inimii fatului

O tara din sudul Americii vrea sa interzica avortul de la prima bataie a inimii fatului, mai exact in primele sase saptamani de viata ale bebelusului. Recent, guvernul statului Georgia vrea sa semneze un nou proiect de lege care va interzice avortul. Cateva celebritati de la Hollywood ameninta cu incetarea activitatilor profesionale daca proiectul de lege va fi adoptat, alegand un alt stat care lupta pentru siguranta femeilor.

„Statul Georgia pretuieste viata. Noi vom fi protectorii celor inocenti si vom vorbi in numele celor care nu se pot apara”, a afirmat guvernatorul republican Brian Kemp, potrivit SBS.

Uniunea Libertatilor Civile Americane, unul dintre cele mai mari grupuri care protejeaza drepturile omului, sugereaza ca daca guvernul lui Brian Kemp va aproba proiectul de lege, atunci asociatia ii transmite un singur mesaj: „Ne vom vedea in instanta”, scrie SBS.

Citeste si Cine e de vina pentru numarul mare de avorturi?

Curtea Suprema a Americii a legalizat avortul la nivel national in anul 1973 cu decizia Roe v. Wade, o hotarare conform careia dreptul la viata privata se extinde asupra deciziei unei femei de a face avort, dar sa fie in echilibru si cu interesele statului.

Inainte de a-si lua mandatul in 2017, Donald Trump a numit doi judecatori la Curtea Suprema care se opuneau avortului, in timp ce activistii care sustineau avortul se temeau ca decizia Roe v. Wade poate fi anulata, precizeaza SBS.

Statul Georgia este un important centru pentru proiectele de filme sau pentru productiile de televiziune, dar exista si celebritati care ameninta ca vor lucra oriunde in alta parte daca proiectul de lege va fi aprobat.

Citeste si Sarcina dupa avort

O scrisoare semnata de Alyssa Milano, Alec Baldwin, Amy Schumer, Ben Stiller, Sarah Silvreman, Mia Farrow si alte celebritati a fost adresata parlamentarilor avand mesajul „Vom face orice ne sta in putinta pentru a ne face meseria intr-un stat care lupta pentru siguranta femeilor”, se arata in scrisoare.

In prezent, Georgia permite avortul de la primele 20 de saptamani ale fatului.

Astfel de masuri au fost luate anul trecut de catre statele Iowa, Kentucky, Mississippi si Tennessee, scrie SBS.

„Avortul la cerere este legal in Romania pana la 14 saptamani de sarcina, cu conditia sa fie efectuat numai in unitati spitalicesti cu dotari si cu personal ATI (Anestezie-Terapie Intensiva) sau in cabinete medicale private autorizate in acest scop. Dupa 14 saptamani, intreruperea de sarcina se mai poate face doar in mod exceptional, din motive medicale sau in alte doua situatii exceptionale, prevazute de lege: sarcinile rezultate in urma unui incest sau viol”, scrie Hotnews.

Avortul la cerere a redevenit legal in Romania in decembrie 1989 cand a fost abrogat decretul nr. 770/1966, o lege care a dus la interzicerea aproape totala a avortului in Romania și la incriminarea lui in Codul Penal.

Citeste si Marsul pentru viata 2019 „Unic din prima secunda”

Autor: Andreea Borcila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here