Marsul pentru viata 2019 „Unic din prima secunda”

Marsul pentru viata 2019 „Unic din prima secunda” va avea loc in 23 martie si are ca scop exprimarea dragostei pentru fiecare dintre copiii nenascuti. Evenimentul isi propune sa celebreze unicitatea lor la acest mars.

Vezi si Luna pentru Viata 2019 promoveaza protejarea si imbunatatirea vietii din prima secunda a conceptiei

O statistica incompleta spune ca in perioada ianuarie-septembrie 2018, in Romania au fost avortati 44.000 de copii, in timp ce in 2017 in Republica Moldova au fost avortati 12.025 copii. Si mai sunt multi altii, pentru care nici macar nu se fac statistici: copii a caror viata a fost oprita prin avorturi medicamentoase, cei a caror viata a fost curmata in clinicile particulare sau din strainatate.

Potrivit organizatorilor marsului, 42 de milioane de copii au fost avortati in intreaga lume in anul 2018. Ei sustin ca statistica aceasta este incompleta, caci sunt atatea locuri, din Vest si Est, din Nord si Sud, in care copiii nenascuti nu conteaza nici macar pentru o statistica.

,,Mai mult de 1 miliard de oameni au fost avortati din 1918 pana in prezent, spune o alta statistica. Si ea este incompleta, pentru ca in toti acesti ani au existat locuri in care copiii nenascuti au fost totalmente ignorati. Insa nu doar ei au pierdut ceva: viata! Ci si noi, toti ceilalti, supravietuitorii, am pierdut prezenta lor langa noi, darurile lor si potentialul fiecaruia dintre ei. Ne-am prefacut ca nu stim un adevar simplu: ca ei traiesc si sunt unici inca din momentul conceptiei. Si am ignorat dragostea pe care era firesc sa o revarsam asupra lor si asupra mamelor. Sa reinvatam sa ii iubim si sa ii protejam pe acesti copii si pe cele care ii poarta in pantece! Binele fiecaruia, binele tuturor, se intemeiaza doar pe adevar si pe dragoste. Ne adresam dumneavoastra, clericilor, si va rugam: povatuiti-ne sa vedem adevarul si sa implinim chemarea de a avea dragoste fata de aproapele nostru! Ne adresam dumneavoastra, lucratorilor in asistenta sociala si tuturor celor care puteti oferi ajutor specializat unei femei in criza de sarcina: salvati un copil, salvati o mama! Ne adresam dumneavoastra, oamenilor politici, care aveti posibilitatea – si aveti datoria! – sa sprijiniti femeile in criza de sarcina. Va rugam sa nu le ignorati, invocand legalitatea avortului, caci o lege nu anuleaza existenta acestor femei si nu va impiedica pe dumneavoastra sa facilitati sprijinirea lor. Am solicitat in anii din urma, solicitam si acum: ajutati viitoarele mame, acordandu-le o indemnizatie care sa fie platita in luna a patra si in luna a opta de sarcina. Este un minim semn de recunostinta pentru responsabilitatea pe care ele si-o asuma. Pentru darul pe care il fac vietii. Ne adresam dumneavoastra, parinti si bunici, frati si surori, colegi si prieteni: sprijiniti copiii nenascuti! Sunt unici din prima secunda, au nevoie de dragostea voastra, o vor rasplati cu darurile lor unice si cu dragostea lor unica! Ne adresam dumneavoastra, femei insarcinate care sunteti presate sa faceti avort: nu va lasati cuprinse de frica! Dragostea invinge frica – dragostea copilului va va da putere. Fiecare copil este unic si are un drum unic spre care a fost chemat de Dumnezeu”, e de parere Eliza-Maria Clotea, presedintele Asociatiei Studenti pentru viata.

Organizatia propune diferite instrumente prin care sa sprijine femeia in criza de sarcina, precum: infiintarea de centre de sprijin pentru femeile insarcinate, unde femeile in criza de sarcina sa poata, sa poata beneficia, la cerere, de consiliere psihologica gratuita si de sprijinul unui asistent social specializat in criza de sarcina, crearea posibilitatii legale ca femeia insarcinata care considera ca nu poate creste copilul sa il incredinteze spre adoptie imediat dupa nastere, dupa modelul adoptiei incepute in perioada de sarcina care este utilizat in SUA, Marea Britanie, Australia; valorizarea in societate a tuturor celor implicati in adoptie, in vederea eliminarii mentalitatii dispretuitoare la adresa copiilor adoptati, a parintilor adoptivi si, mai ales, la adresa mamelor sau parintilor care isi incredinteaza copiii spre adoptie cand dificultati majore le afecteaza capacitatea de a se ocupa corespunzator de cresterea acestora; legiferarea posibilitatii, la cererea mamei care a pierdut sarcina, de a inmormanta legal copilul.

Citeste si Superfemei. Supermame. Povesti de viata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here