Sarcina dupa avort

    De regula, femeia care doreste sa ramana insarcinata dupa ce a facut un avort la cerere nu ar trebui sa isi puna foarte multe probleme in privinta sanselor de reusita, atat din punct de vedere al conceptiei, cat si in privinta finalizarii cu bine a sarcinii, insemnand atat sanatatea copilului, cat si cea a mamei. In prezent, clinicile medicale ofera conditii de siguranta pentru efectuarea avortului la cerere, precum si pentru supravegherea ulterioara actului medical. O femeie care a suferit un avort trebuie trebuie sa se protejeze, fara a exagera insa, aceasta nefiind, in conditii normale, o interventie complicata. Este indicata evitarea activitatilor obositoare timp de doua-trei zile dupa efectuarea avortului, respectarea indicatiilor medicului si administrarea medicamentelor prescrise de acesta, precum si efectuarea corecta a unei toalete a organelor genitale de doua ori pe zi. De asemenea, nu se recomanda spalaturile vaginale in primele doua saptamani si nici contactul sexual in acest interval. Se urmareste aspectul secretiilor, temperatura corpului si starea generala. Daca nu au existat complicatii ale avortului la cerere, iar controalele prescrise de medic s-au desfasurat corect si fara a fi identificate probleme, in mod normal, nu ar trebui sa fie probleme in privinta unei noi sarcini, atunci cand tu decizi ca a venit momentul sa aduci pe lume un copil.
     
    [HP] Pierderea unei sarcini indica nereguli [/HP] De cele mai multe ori, daca avortul a fost spontan, atunci apare suspiciunea ca ceva ar fi in neregula. Si in astfel de cazuri, daca tu vrei sa faci un copil va trebui sa verifici care ar putea fi motivul care a condus la avortul spontan. Trebuie facute in primul rand testele generale, insemnand la inceput efectuarea unui test Papanicolau. Daca totul este in regula, poti merge mai departe cu testele, pentru a identifica posibila problema care ar putea sa intervina in bunul mers al sarcinii tale. De regula, medicul iti va recomanda efectuarea unei histerosalpingografii, a unor ecografii sau a unei hiosteroscopii, toate acestea avand menirea de a identifica posibile afectiuni sau anomalii ale uterului, trompelor uterine sau ale ovarelor. In plus, chiar daca analizele iti vor dovedi faptul ca totul este in ordine si pierderea sarcinii a fost o chestiune intamplatoare pentru care nu s-a stabilit o explicatie anatomica, ar fi indicat sa lasi sa treaca cel putin trei-patru luni, pana la urmatoarea sarcina, pentru a fi sigura ca organismul tau este complet restabilit si pregatit sa faca fata unei noi stari de graviditate.

    [SFAT] [HS] Întrebarea lunii: Exista anumite simptome, dupa un avort, ce pot provoca aparitia unor complicatii ulterioare? [/HS] In mod normal, daca a fost efectuat un chiuretaj de curatire a uterului, vindecarea nu ar trebui sa puna o problema. Asadar, trebuie sa fii atenta in cazul in care secretiile devin abundente sau mirositoare, pierzi sange de doua ori mai mult decat la menstruatie, apar dureri abdominale intense sau menstruatia nu revine la doua luni de la avort. [/SFAT]

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here