O scoala de fotbal din Slatina indeplineste visul copiilor de a juca cu echipe mari din Europa

O scoala de fotbal din Slatina indeplineste visul copiilor de a juca cu echipe mari din Europa. Fostii fotbalisti Dan Baciu, Ciprian Dinu si Sebastian Noata au inteles ca fotbalul de performanta incepe din copilarie si investesc in Athletic Slatina, o scoala de fotbal, unde la numai 11 ani, cea mai mare grupa de copii a jucat deja cu echipe de top ale Europei, la turnee internationale.

Vezi si Doi copii din Romania participa la programul international „Fotbal pentru Prietenie”

Dan Baciu, Ciprian Dinu si Sebastian Noata au jucat fotbal la echipe importante si au inteles ca fotbalul modern inseamna altceva, iar fotbalul juvenil reprezinta cel mai important pilon pentru marea performanta.

Cu un program de pregatire actual, eficient si cu dotari de ultima generatie, micii fotbalisti de la scoala Athletic Slatina inteleg ca daca sunt responsabili si pasionati de ceea ce fac, intr-o zi, nu foarte indepartata, vor performa. In cadrul scolii de fotbal sunt deja 11 grupe valorice, pe nivel de varsta, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, dar si o grupa speciala, 2012-2013, unde de putin timp sunt si fete.

Copiii sunt obisnuiti de mici cu disciplina, iar acest lucru ii ajuta sa creasca frumos si sa inteleaga ca performanta cere sacrificii. La aproximativ un an de la infiintare, cea mai mare grupa din cadrul Scolii de Fotbal Athletic Slatina, grupa 2006, a participat la primul tuneu international, dupa alte cateva turnee interne.

„Pasiunea pentru performanta, dorinta de autodepasire, competitia, pregatirea si disciplina tehnico-tactica, ambitia si daruirea sunt doar cateva dintre cerintele fotbalului modern pe care incercam sa le insuflam copiilor care se pregatesc in cadrul scolii noastre. Athletic Slatina isi propune sa creasca fotbalisti si caractere puternice pentru viitor si o face diferit, printr-o abordare serioasa si profesionista, spirit de echipa, lucruri posibile doar prin implicarea, devotamentul si experienta noasta, a antrenorilor, care acum suntem principalele modele pentru copii”, spune cel care a infiintat Scoala de Fotbal Athletic Slatina, Sebastian Noata.

Cei trei antrenori reusesc sa transforme „joaca” intr-un lucru serios. Mediul creat in cadrul clubului este unul de familie, unde antrenorii si parintii urmaresc un singur lucru: binele copilului. Incrancenarea, agresivitatea, violenta, lipsa de fair-play nu exista, iar din acest punct de vedere, lucrurile sunt foarte stricte.

La aproximativ un an de la infiintare, cea mai mare grupa din cadrul Scolii de Fotbal Athletic Slatina, grupa 2006, a participat la primul tuneu international, in octombrie 2016, dupa alte cateva turnee interne.

Football Cup Barcelona a reprezentat inceputul celui mai frumos vis, caci micii fotbalisti au participat, in toamna anului trecut, la primul turneu international, unde au jucat impotriva unor echipe de top din Franta, Finlanda sau Spania.

Athletic a reusit imposibilul, castigand, la primul turneu, si primul trofeu. In semifinala si finala, au intalnit doua echipe spaniole de traditie in fotbalul juvenil, CEF Bosc de Tosca, pe care au invins-o categoric, scor 7-1, si FC Canonja, echipa cu care au jucat finala si in fata careia s-au impus cu 6-2. La acest turneu, nu doar jocul de echipa al romanilor a impresionat, ci si cel individual. Mijlocasul central Marius Mierlescu a fost desemnat cel mai bun jucator al turneului, Mario Ene, golgeterul turneului, si Fabian Ioja, cel mai bun portar al competitiei.

„Dupa turneul de la Barcelona, sase copii au fost invitati de Villarreal la un stagiu de pregatire. Au fost insotiti de antrenorul Dan Baciu. In prezent, sunt sub observatie pentru o eventuala colaborare”, a declarat Sebastian Noata.

Mai mult decat atat, in primavara acestui an, echipa Athletic Slatina a fost invitata de Villarreal la turneul din organizare proprie. Cea mai mare bucurie pentru copii a fost ca au putut vedea din tribunele Stadionului Mestalla meciul din Primera Division dintre Valencia si Sevilla.

Citeste si Cristiano Ronaldo, model pentru o fata de 11 ani

Competitiile internationale au continuat in luna aprilie, cand micii slatineni au fost la un turneu in Franta, la care au participat echipe puternice din Hexagon – Lille, Lens, Troyes, Saint Etienne.

„Turneele internationale sunt importante. In primul rand copiii vad fotbalul modern, se joaca pe stadioane impresionante, iar mentalitatea este usor diferita. La fiecare astfel de turneu sunt scouteri din intreaga lume, care ii tin pe copii sub observatie. Un alt aspect important este ca am reusit sa dezvoltam o relatie cu multe cluburi mari din Europa”, mai spune presedintele lui Athletic Slatina.

Dupa periplul european al pustilor de la Athletic, scoala de fotbal slatineana a reusit sa aduca, in acest an, peste 1.000 de copii din toata tara dar si echipa spaniola Bosc de Tosca si Zimbrul Chisinau.

Echipa spaniola Bosc de Tosca va participa cu grupa 2006- Under 12, la turneul ce se va desfasura pe Stadionul „1 Mai”, in perioada 5-7 septembrie. Pustii echipei catalane sunt castigatori ai competitiei Footbal Cup Barcelona, pe care Athletic Slatina a castigat-o in urma cu doi ani.

Sursa: Mediafax

Vezi si Iesenii pun nume copiilor dupa vedetele din sport: Serena si Neymar, printre preferinte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here