Iesenii pun nume copiilor dupa vedetele din sport: Serena si Neymar, printre preferinte

Iesenii pun nume copiilor dupa vedetele din sport, din tenis si fotbal. Neymar si Serena sunt printre preferintele proaspetilor parinti, dar nu lipsesc nici numele traditionale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantii Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor (DLEP) Iasi au realizat un raport al celor mai populare prenume date copiilor nascuti in maternitatile iesene in anul 2017, iar printre acestea se regasesc prenume ca Serena (de la tenismena Serena Williams – n.r.) sau Neymar (fotbalistul echipei PSG, brazilianul Neymar -n.r.).

Vezi si Emanuel Q7, Dacia şi Hitler, cele mai ciudate nume înregistrate în maternităţile româneşti

„In urma acestei analize am remarcat faptul ca, in 75% dintre cazuri , parintii au decis sa atribuie cate doua prenume la nastere, in topul preferintelor fiind prenumele traditionale (in stransa legatura cu sarbatoarea religioasa apropiata zilei de nastere). Astfel, daca in luna mai au fost preferate prenumele Elena si Constantin, in luna august a fost randul prenumelor Maria si Marian. De precizat ar mai fi ca, in unele cazuri, au fost si parinti care au ales prenume inspirate din telenovele, din lumea fotbalului sau din cea mondena: Neymar, Ezra, Serena, Adonis sau Cataleya”, a declarat directorul executiv al DLEP Iasi, Marius Bodoga.

Conform acestuia, din topul celor mai frecvente prenume sunt Ana-Maria, David-Andrei, Rares-Andrei, Sofia-Maria, David-Constantin, Sofia-Elena, Eva-Maria, Anastasia-Maria.

In ceea ce priveste topul prenumelor traditionale, Maria conduce, in 1.058 de cazuri. Urmeaza Andrei (642 de cazuri), Elena (431 de cazuri), Ioana (394 de cazuri), Stefan (379 de cazuri), Matei (293 de cazuri), Alexandru (292 de cazuri), Gabriel (267 de cazuri), Andreea (237 de cazuri) si Constantin (215 de cazuri).

Vezi si Avatar a lansat noi nume la moda pentru copii: Pandora, Toruk si Neytiri

In topul prenumelor de inspiratie straina se regasesc Neymar, Serena, Nicolas, Sara, Eric (Erik), Rebeca, Ianis, Alessia, Dominic, Maya, Mario, Erica (Erika), Patrick, Raisa, Lucas, Anais, Mateo, Ariana, Efrem, Nicole, Fabian si Miriam.

In maternitatile iesene s-au nascut anul trecut 8.110 copii, dintre care 4.070 au fost fetite, in 42 de cazuri unul dintre parinti fiind cetatean strain.

Luna cu cele mai multe nasteri in Iasi a fost iulie (785 de cazuri), la polul opus situandu-se luna aprilie (551 de cazuri).

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here