O eleva de 10 la evaluare vrea sa ramana sa invete in Romania si sa devina medic

Trei eleve din judetul Gorj au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala. Una dintre cele trei tinere este Monica Trocan, o absolventa a Scolii Gimnaziale ”Constantin Savoiu” din Targu-Jiu, care sustine ca vrea sa ramana sa invete si sa lucreze in Romania, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vezi si Elevii de 10 la Evaluarea Nationala: Cheia succesului este invatarea constanta!

In total, trei din cei 2.894 de elevi din judetul Gorj care au sustinut Evaluarea Nationala in acest an au obtinut media 10. Unul dintre ei este Monica Trocan, absolventa a Scolii Gimnaziale ”Constantin Savoiu” din Targu-Jiu, pentru care rezultatul a fost o surpriza, cu toate ca a avut note bune la scoala.

”M-am pregatit destul de mult. Nu ma asteptam sa iau zece la amandoua, sunt foarte fericita! A fost o surpriza si pentru mine. As vrea sa merg in continuare la Colegiul National Ecaterina Teodoroiu, la profilul bio-chimie. Vreau sa devin doctor. Voi ramane sa studiez in Romania si sa lucrez aici, pentru ca nu as vrea sa plec, aici este si familia mea. Nu as putea sa renunt la familie, pentru mai multi bani”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Monica Trocan.

Aceasta a terminat clasa a VIII-a cu media 9,97.

”In fiecare an, macar unul dintre elevii nostri primeste media 10 la Evaluarea Nationala. Suntem mandri de munca elevilor, de munca profesorilor, elevii au obtinut note foarte mari. Avem patru note de 10 la romana, opt note de 10 la matematica, avem doar cativa copii care sunt sub linie, au medie sub 5. Monica este un elev cu rezultate foarte bune la invatatura. Este modesta si foarte cuminte. A terminat clasa a VIII-a cu media 9,97 si asteptarile erau foarte mari”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Violeta Dulubei, directorul Scolii Generale Constantin Savoiu” din Targu-Jiu.

Celelalte doua eleve de 10, Ana Maria Bizga si Stefania Draghici, au absolvit Colegiul National ”Spiru Haret” din Targu-Jiu si Scoala Gimnaziala ”Gheorghe Tatarascu” din municipiu.

Promovabilitatea in judetul Gorj, inainte de contestatii, este de 71,18 la suta.

Sursa: Mediafax

Vezi si Record de medii 10 la Evaluarea Nationala din judetul Alba

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here