Ministrul Educatiei: Anul acesta regulamentul olimpiadelor s-a schimbat semnificativ

Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a spus in discursul sau, de la deschiderea anului scolar la Colegiul National ”Octavian Goga” din Miercurea Ciuc, ca anul acesta ca regulamentul olimpiadelor s-a schimbat semnificativ in acest an, precizand ca la fazele judetene vor fi subiecte unice, indiferent de disciplina, iar numarul de locuri a crescut la anumite discipline, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vezi si Romania a obtinut o medalie de aur, una de argint si doua de bronz la Olimpiada de Matematica

”Alte schimbari pentru dumneavoastra, dragi elevi, sunt legate si de olimpiadele scolare. Anul acesta regulamentul s-a schimbat semnificativ. Olimpiada la faza judeteana va avea subiect unic indiferent de disciplina. Calificarea la faza nationala va fi schimbata, se vor califica cei care obtin locul 1 la faza judeteana si in continuare un numar semnificativ de elevi din clasamentul national, numarul de locuri la fazele nationale a olimpiadelor a crescut la 90 de locuri pentru matematica fizica, chimie, biologie si informativa si la 70 de locuri pentru celelalte olimpiade”, a spus Valentin Popa.

Citeste si Alocarea financiara pentru elevii si profesorii implicati in olimpiadele nationale se va dubla

Sursa: Mediafax

Afla detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here