Romania a obtinut o medalie de aur, una de argint si doua de bronz la Olimpiada de Matematica

Echipa Romaniei a obtinut o medalie de aur, una de argint si doua de bronz, precum si doua mentiuni de onoare la Olimpiada Internationala de Matematica de la Cluj-Napoca, unde s-a clasat pe locul 33 din 110 tari participante, rezultatul fiind unul considerat multumitor. Leaderul echipei Romaniei, Catalin Gherghe, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX ca Olimpiada Internationala de Matematica de la Cluj-Napoca a fost una grea.

”Echipa Romaniei a obtinut o medalie de aur, prin Ioan Andrei Nicolae, una de argint, prin Ciprian Mircea Bonciocat, si doua de bronz, prin Edis Memis si Mihnea Gabriel Doica, dar si doua mentiuni de onoare, pentru ceilalti doi membri, Antonie Ciocan si Radu Alexandru Iacob. Rezultatul obtinut este unul multumitor, iar medalia de aur este onoranta. Olimpiada nu a fost foarte simpla, a fost una grea, iar problemele nu au fost usoare”, a spus Gherghe.

Potrivit acestuia, cu putina sansa, Romania putea obtine un rezultat mai bun, in conditiile in care medalia de argint a fost la un punct de medalia de aur, iar Antonie Ciocan, premiat cu mentiunea de onoare, a fost la un punct sub medalia de bronz.

Romania s-a clasat pe locul 33 din 110 tari participante. Olimpiada Internationala de Matematica se desfasoara in perioada 3 – 14 iulie la Cluj-Napoca.

Vezi si Iohannis catre elevii de la Olimpiada de Matematica: Voi veti face parte din elitele intelectuale

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here