Ministerul Sanatatii se delimiteaza de campania anti-vaccinuri promovata pe Facebook si in cutiile postale

Ministerul Sanatatii se delimiteaza de campania anti-vaccinuri promovata pe Facebook si in cutiile postale, precizand ca responsabilii redau informatii false ce pot pune in pericol sanatatea populatiei. Ministrul Sorina Pintea a spus ca vrea ca autorii sa raspunda pentru faptele lor.

„Vaccinurile utilizate in Romania sunt sigure si eficace, fiind verificate dupa cele mai inalte standarde de calitate existente in lume. Ministerul Sanatatii se delimiteaza ferm de campania de dezinformare si manipulare referitoare la ineficienta si riscurile vaccinarii, aparuta in spatiul public, pe retelele de socializare sau prin materiale tiparite, distribuite in zone aglomerate sau in cutiile postale”, au precizat reprezentantii Ministerului Sanatatii, printr-un comunicat de presa.

Vezi si Campania de informare si vaccinare ROR, la Buhusi

Sursa citata mai precizeaza ca autorii campaniei initiate impotriva vaccinarii utilizeaza fara aprobarea Ministerului Sanatatii sau a partenerilor sai identitatea vizuala a campaniei precum insemnele oficiale ale institutiilor partenere, iar ”materialele contin informatii false care pot induce in eroare parintii si pot pune in pericol sanatatea populatiei”.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a spus ca va face demersurile legale astfel incat responsabilii campaniei anti-vaccinare sa raspunda pentru faptele lor.

“Condamn gestul iresponsabil al celor care recurg la astfel de modalitati iresponsabile de dezinformare, cu consecinte grave pentru sanatatea populatiei. Am insa, convingerea ca populatia nu poate fi pacalita cu astfel de tertipuri si voi continua sa fac tot ce imi sta in putere pentru ca parintii sa fie informati corect astfel incat sa ia cea mai buna decizie, de a-si vaccina copiii si de a le asigura astfel o viata sanatoasa. Vom face demersurile legale necesare pentru ca cei responsabili sa raspunda pentru faptele lor, ce pun in pericol sanatatea publica”, a declarat Sorina Pintea.

Citeste si Program educational pentru vaccinare, in randul copiilor si parintilor

Precizarile vin dupa ce, pe Facebook, circula mai multe mesaje anti-vaccinare si fotografii cu brosuri care au fost distribuite in cutiile postale.

„Vaccinul ROR contine celule de fetusi avortati! Vaccinarea este afacerea cu frica! Medicii incaseaza 25 de lei pentru fiecare vaccin pe care il administreaza! Este o afacere profitabila! (…) Vaccinul ROR este cultivat pe embrioni de gaina si pe celule fetale umane de la embrioni avortati. Vaccinul mai este contaminat si cu pesticide (Glifosat). Administrarea de antitermice sau de antibiotice la copiii cu pojar poate duce la intoxicatii medicamentoase, coma sau deces”, se arata in brosurile mentionate.

Sursa: Mediafax

Afla mai multe detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here