Maternitatile din toata tara, controlate daca respecta procedurile de dezinfectie

Ministrul Sanatatii a anuntat ca de luni au inceput controalele la toate maternitatile din tara pentru a depista daca se respecta procedurile si protocoalele de dezinfectie. Verificarile sunt efectuate de inspectorii din cadrul Directiilor de Sanatate Publica din fiecare judet.

Verificarile au inceput din data de 14 ianuarie. „Ordinul a ajuns la Directiile de Sanatate Publica depinde acum de fiecare Directie de Sanatate Publica cum se organizeaza, dar controlul a inceput”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Citeste si: 27 de angajati ai Maternitatii Giulesti au fost depistati cu stafilococ

Ministrul Sanatatii spune ca inspectorii din cadrul Directiilor de Sanatate Publica din fiecare judet evalueaza fiecare maternitate, fie privata sau de stat. Acestia se ghideaza dupa o grila pe care Ministerul Sanatatii au stabilit-o.

“Se verifica daca s-au facut autocontroale, daca procedurile si protocoalele de dezinfectie sunt conforme, daca in momentul in care s-a constatat ca exista infectii asociate actului medical s-au luat masurile corespunzatoare, daca se utilizeaza produsele de unica folosinta. De asemenea, se verifica foile de observatie astfel incat sa se poata depista posibilele infectii asociate actului medical nedeclarate”, a explicat Sorina Pintea.

Decizia vine dupa ce Ministerul Sanatatii a anuntat, in decembrie, ca in urma controlului desfasurat de Directia de Sanatate Publica la Maternitatea Giulesti s-a constat ca 27 de angajati ai unitatii spitalicesti, din 330 testati, sunt purtatori sanatosi ai stafilococului auriu.

De asemenea, 45 de bebelusi nascuti la maternitatea Giulesti au fost infectati cu bacteria stafilococ.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Ministrul Sanatatii: La Maternitatea Giulesti vor fi amenzi, si nu mici

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here