Ministrul Sanatatii: La Maternitatea Giulesti vor fi amenzi, si nu mici

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, anunta amenzi la Maternitatea Giulesti. ”Pot sa va spun cu certitudine ca se vor da amenzi, si nu mici”, a afirmat Pintea.

Vezi si: Sorina Pintea: ,,Suntem pe primul loc in Europa la cazurile de rujeola. Lucrurile nu pot ramane asa!”

Intrebata la Iasi, daca Maternitatea Giulesti se va deschide joi 13 decembrie, Sorina Pintea a raspuns: ”Joi sau vineri. Nu, nu se decaleaza. S-au prelevat probe atat ieri, cat si astazi, au mai existat locuri de unde de vor preleva si astazi. Timpul de analiza este 72 de ore. In momentul in care vom avea analizele complete vom lua o decizie, daca redeschidem internarile”.

Intrebata, de asemenea, ce masuri vor exista dupa controale, Sorian Pintea a raspuns ca se vor lua masuri cu siguranta.

”Am fost intrebata, dar este apanajul Directiei de Sanatate Publica, care inca nu a finalizat controlul. Controlul este considerat finalizat dupa aceste 72 de ore de analiza. Dar pot sa va spun cu certitudine ca se vor da amenzi, si nu mici”, a afirmat ministrul Sanatatii.

In 30 noiembrie, aproape 70 de operatii au fost anulate in cadrul Maternitatii Giulesti, din motiv ca au fost sistate internarile in urma scandalului copiilor infectati cu stafilococ auriu.

”Pentru saptamana viitoare erau planificate 68 de operatii. (…) Vor merge parintii la alte spitale ca sa le faca”, spunea atunci purtatorul de cuvant al Maternitatii Giulesti, Doru Pana.

Sursa: Mediafax

Vezi si: Sorina Pintea: Stocurile de vaccin antirujeolic si antihepatitic sunt minime si insuficiente

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here