Liceul Teologic Ortodox „Sfantul Antim Ivireanul” va fi infiintat in Timisoara

Liceul Teologic Ortodox „Sfantul Antim Ivireanul” va fi infiintat in Timisoara, dupa ce a primit autorizatia provizorie din partea MEN. Institutia va desfasura cursuri pentru elevii din clasele primare, gimnaziale si liceale, in limba romana.

“Ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, a semnat ordinul prin care se acorda autorizatia de functionare provizorie si se infiinteaza Liceul Teologic Ortodox „Sfantul Antim Ivireanul” din municipiul Timisoara. In conformitate cu ordinul nr. 4.228/03.08.2018, incepand cu anul scolar 2018 – 2019, elevii interesati vor avea posibilitatea de a studia in cadrul Liceului Teologic Ortodox „Sfantul Antim Ivireanul” la profilul Teologic – specializarea „Teologie ortodoxa”, la profilul Umanist – specializarile „Filologie” si Stiinte sociale”, precum si specializarea „Stiinte ale naturii” – la profilul Real”, se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX de Ministerul Educatiei Nationale.

Vezi si Liceul din comuna din Gorj, in care nici primarul nu are diploma de Bac devine scoala profesionala

Cursurile se vor desfasura la nivelurile de invatamant primar, gimnazial si liceal, in limba romana, la forma de invatamant cu frecventa.

“Infiintarea Liceului Teologic Ortodox „Sfantul Antim Ivireanul” a fost aprobata prin ordin de ministru, in urma parcurgerii procesului de evaluare in vederea acreditarii de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), (…) privind asigurarea calitatii educatiei, (…) privind drepturile elevilor scolarizati in unitati de invatamant infiintate in procesul de organizare a retelei scolare”, se mai arata in sursa citata.

Sursa: Mediafax

Vezi si Ministerul Educatiei intentioneaza sa majoreze sprijinul financiar „Bani de liceu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here