La 6 ani un baietel cu autism este cel mai tanar student la Universitatea Oxford

Majoritatea copiilor atunci cand implinesc minunata varsta de 6 ani se pregatesc pentru scoala sau, cum e la noi, merg in clasa zero. Acesta insa n-a fost cazul unul baietel cu autism, care la 6 ani a fost admis la Universitatea Oxford, una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant din lume. Afla aici mai multe despre povestea impresionanta a unui copil cu autism care viseaza sa schimbe lumea. Si speram sa reuseasca!

Citeste si: Cum iti dai seama daca ai crescut un mic geniu. Afla daca ai un copil supradotat

Il cheama Joshua Beckford, s-a nascut in Tottenham, o suburbie din nordul Londrei si la varsta de 6 ani a fost declarat cel mai tanar student care a fost acceptat vreodata sa urmeze cursurile Universitatii Oxford. Acum Joshua are 13 ani si isi doreste sa devina neurochirurg.

Povestea lui este cu atat mai extraordinara cu cat aflam ca este un copil cu tulburari de spectru autist. Da, ai citit bine, un copil cu autism inalt functional care a primit numeroase certificate de excelenta la multe cursuri destinate copiilor superdotati, pe care le-a urmat in perioada prescolara.

Joshua Beckford, cu tatal sau (Sursa foto: face2faceafrica.com)

Cum a inceput totul? Pe la varsta de 10 luni, atunci cand tatal lui il tinea in brate, a observat ce capacitate incredibila de invatare are fiul sau.

“Il tineam in brate in fata computerului si am observat ca este interesat de tastatura, astfel ca am inceput sa-i arat literele de pe fiecare tasta, apoi mi-am dat seama ca reusea sa retina, ca intelegea si ii spuneam sa-mi arate literele si el mi le arata… Apoi a invatat culorile si tot asa” , a spus Knox Daniel, tatal lui Joshua Beckford.

La 3 ani Joshua putea sa citeasca, apoi a invatat limba japoneza si a invatat sa tasteze singur la computer.

In 2011 tatal copilului a aflat ca exista la Universitatea Oxford  un program care ii accepta pe copiii supradotati cu varste cuprinse intre 8 si 13 ani, astfel ca le-a scris celor de la Oxford, le-a explicat ca fiul sau are doar 6 ani, dar ca si-ar dori mult sa fie admis la aceasta Universitate. Si astfel Joshua a devenit cel mai tanar student din lume care a inceput sa frecventeze cursurile unei universitati, potrivit brightvibes.com.

Citeste si: Cum sa cresti un copil care iubeste sa invete?

Cu toate ca este un student exceptional, tatal baiatului spune ca acesta “nu se simte confortabil in preajma copiilor de aceeasi varsta si ca prefera compania adolescentilor si adultilor”, de asemenea, baietelul “nu suporta zgomotele puternice, merge pe varfuri, intotdeauna mananca din aceeasi farfurie, foloseste aceleasi tacamuri si bea din acelasi pahar” si ca, “sa fii parintele unui copil cu autism inseamna sa ai parte de multe provocari”, sustine tatal copilului geniu.

In prezent, Joshua Beckford are 13 ani si reuseste sa-i uimeasca pe toti cu cunostintele sale in domenii precum filozofie si istorie. Isi doreste sa devina neurochirurg, se implica serios in campanii pentru salvarea mediului inconjurator, dar si in campanii de ajutorare a celor cu autism, facand parte din Top-ul celor mai influente 30 de persoane cu autism care au un impact major asupra societatii, scrie Face2FaceAfrica.com.

Memorabila este si poezia „Salvati planeta mama”(“Saving Mother Earth”), pe care a scris-o si a recitat-o in 2016, in cadrul TEDx Talks de la Viena si prin care sustinea ca mai important decat lucrurile pe care le facem este sa ne salvam planeta pe care locuim.

Autor: Inga Stoian

S-ar putea sa-ti placa si: Copilul e inteligent… ca mama. Studiile o spun.

Sursa foto cover: face2faceafrica.com

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here