Johnson & Johnson nu va mai vinde pudră de talc pentru copii, la nivel global, începând cu 2023

Sursa foto: New York Times

Johnson & Johnson nu va mai vinde pudră de talc pentru copii, la nivel global,  începând cu 2023, a anunțat compania, care de mai bine de doi ani a încetat să mai vândă produsul pe teritorul SUA.

Reamintim că, producătorul de medicamente a fost dat în judecată de mii de pacienți cu cancer care susțineau că talcul din produsele de bebeluși era contaminat cu azbest, un ingredient cancerigen.

Johnson & Johnson va începe să folosească în pudra pentru copii, în loc de agentul învinuit amidon de porumb, potrivit nytimes.com.

Compania a întrerupt vânzările pudrei de talc pentru copii pe teritoriul SUA, încă din 2020, după ce în 2019 a rechemat câteva loturi de produse contaminate cu azbest, dar susține că va opri vânzările produsului la nivel global în 2023.

Peste 40.000 de procese au fost intentate la adresa Johnson&Johnson, iar printre cele mai răsunătoare sunt cele în care mai multe femei susțin că ar fi dezvoltat cancer ovarian sau mezoteliom malign în urma folosirii unor produse de-ale companiei ce conțin pudră de talc contaminată cu azbest, în timp ce producătorul era conștient de riscurile acestuia asupra sănătății. Mai multe poți citi aici.

Producătorul farmaceutic neagă toate acuzațiile aduse la adresa produselor sale, susținând că zeci de ani de testări și aprobări de reglementare au arătat că acestea sunt sigure și nu conțin azbest. Cu toate acestea, zilele acestea compania a anunțat că va înceta să mai vândă pudră de talc peste tot în lume.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here