De la ce varsta este indicat sportul?

Toata lumea merge la karate sau la tenis, sporturi individuale care presupun foarte mare autocontrol si nu e de mirare de ce copiii renunta de multe ori. De la ce varsta este indicat sportul si mai ales ce tip de sport, ne spune Oana Moraru, mentor didactic si parental, fondator Helikon Hub Educational pentru Romania.

Aceasta este de parere ca ,,nu trebuie sa mergi la karate si la tenis, daca nu ai niste date fiziologice speciale cu care te-ai nascut, daca nu ai facut si in gradinita si in primii doi ani de scoala suficienta gimnastica, motricitate grosiera, dans sportiv. Copiilor mici pana in clasa a doua li se recomanda dansul sportiv”.

In opinia Oanei Moraru, sportul trebuie introdus in viata celor mici de la 2 ani si nu trebuie sa lipseasca toata viata.

,,Fereasta de oportunitate pentru reglajul motric in corp e din perioada intrauterina pana la 8 ani. Aceasta este perioada in care creierul e cel mai pregatit sa faca suficiente conexiuni neuronale incat sa dezvolti armonios organismul, sa ai o anumita agilitate si autocontrol”.

Vezi si Cand se pot invata cel mai bine limbile straine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here