Compania Johnson&Johnson, acuzata ca pudra de talc pentru bebelusi ar provoca unele forme de cancer

Sursa foto: New York Times

Curtea Suprema de Justitie din SUA a respins revizuirea verdictului potrivit caruia Johnson&Johnson trebuie sa ofere o despagubire de 2,12 miliarde de dolari pentru 20 de femei care sustin ca au dezvoltat cancer ovarian in urma folosirii unor produse de-ale companiei, ce contineau pudra de talc contaminate cu azbest, potrivit CNBC.

Johnson & Johnson este una dintre cele mai mari companii famaceutice din lume (cu un profit de 81,6 miliarde de dolari in 2018), care incepand cu sfarsitul anului 2017 a inceput sa se confrunte cu mai multe dosare cu privire la contaminarea cu azbest (inclus pe lista de minerale toxice) a mai multor produse, in special pudra de talc pentru bebelusi – Johnson’s Baby Powder.

In 2019, Curtea Suprema de Justitie din SUA a lansat o ancheta penala pentru a stabili daca gigantul farmaceutic este vinovat.

Unul dintre primele procese impotriva companiei este cel intentat de Terry Leavitt, care in 2017 a fost diagnosticata cu mezoteliom malign, o forma rara de cancer. Femeia a primit o dezpagubire de 29 de milioane din partea JohnsonsJohnson, potrivit The Guardian.

Printre cele mai rasunatoare procese intentante companiei sunt cele in care mai multe femei sustin ca ar fi dezvoltat cancer ovarian in urma folosirii unor produse Johnson&Johnsons ce contin pudra de talc.

In prezent exista 21.800 de procese deschise la adresa produselor Johnsons&Johnsons.

Compania a scos produsul Johnson’s Baby Powder de pe rafturile din SUA şi Canada in mai 2020, potrivit sursei citate anterior.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here