Gratuitatea pentru calatoriile cu trenul ar putea fi extinsa si pentru elevi

Gratuitatea pentru calatoriile cu trenul de care beneficiaza studentii ar putea fi extinsa si pentru elevi. Intrebat cand ar putea fi implementata masura, ministrul Muncii, Marius Budai a spus ca, momentan, nu poate oferi un termen.

Citeste si Un parteneriat strategic in sprijinul copiilor din Romania

Gratuitatea pentru studenti la tren sa fie extinsa si la nivelul elevilor, considera ministrul Marius Budai. Acesta a spus ca in viitor, subiectul ar putea fi inclus pe ordinea de zi a discutiilor guvernamentale.

„Am avut intrebarea „daca ne gandim si la elevi”. In acest moment, elevii beneficiaza de 50% reducere si am spus ca, bineinteles, pe viitor, putem avea si aceasta tema in discutie”, precizeaza ministrul.

Marius Budai a spus, in acest context, ca nu poate estima un termen limita pana la care aceasta masura ar putea fi adoptata: „Daca ar fi sa va spun maine, poimaine, ar trebui sa mint. In viitorul apropiat, nu pot sa va dau un deadline”.

Potrivit aceleiasi surse, masura va fi introdusa dupa ce, in prealabil, impactul bugetar va fi foarte bine studiat.

„Cu siguranta in momentul in care vom decide sa implementam o astfel de masura, cum am facut si la celelalte masuri, impactul bugetar va fi foarte bine studiat si foarte bine calculat, iar atunci cand vom fi clarificati, o sa introducem si aceasta masura”, spune Marius Budai.

Ministrul a mai explicat ca a lansat aceste declaratii in spatiul public dupa ce intr-o declaratie, Opozitia ar fi propus eliminarea acestor subventii de transport pentru studenti. Ministrul a precizat ca facilitatea va ramane in continuare valabila pentru studenti.

Citeste si Elevi obligati sa participe la o parada

Sursa:Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here