Elevi obligati sa participe la o parada

Mai multi elevi sunt obligati sa participe la o parada organizata cu ocazia Zilei Orasului Constanta, sustine Asociatia Elevilor din Constanta. Evenimentul aminteste de manifestari din trecut, cand „ordine de la centru” au scos sute de elevi la defilari.

Citeste si Vino si tu, pe 1 iunie, la cel mai mare festival al copiilor si parintilor!

Intr-un comunicat de presa, Asociatia Elevilor din Constanta (AEC) sustine ca a obtinut informatii potrivit carora Inspectoratul Scolar Judetean Constanta a trimis o adresa circulara catre unitatile de invatamant din judet, prin care le-a solicitat sa aduca elevi la o parada ce va fi organizata, marti dupa-amiaza, cu ocazia Zilei orasului Constanta.

„Desi exista scoli care au oferit optiunea elevilor de a participa, fara nicio imperativitate, reprezentantilor asociatiei le-a fost reclamat ca in licee precum Liceul Tehnic Pontica sau Colegiul National Mircea cel Batran elevii ar fi fost anuntati ca vor participa la parada, fara a putea alege acest lucru”, acuza reprezentantii AEC in comunicatul de presa.

Ei considera aceste intamplari ca fiind similare cu cele de anul trecut, atunci cand „ordine de la centru” au scos sute de elevi si studenti in strada pentru a defila intr-o astfel de parada, pe care o compara cu cele organizate „in tari precum Coreea de Nord, tari comuniste unde liberul arbitru este un mit”.

„Urmarind programele de acest gen, ne intrebam ferm: Are nevoie orasul nostru de festivisme sau de o mai mare atentie asupra felului in care e gestionat? Solicitam ferm primarului Constantei, Decebal Fagadau, sa dovedeasca interes real fata de oras, investind in educatia de la nivel local, deoarece acesta e singurul mod prin care cetatenii pot ajunge sa iubeasca orasul, asa cum edilul indeamna. De asemenea, somam Inspectoratul Scolar Judetean Constanta sa se dezica de astfel de evenimente si sa nu promoveze atitudini demne de regimurile totalitare”, arata Asociatia Elevilor din Constanta.

Primaria Constanta organizeaza, marti, o serie de evenimente cu ocazia Zilei Orasului, intre care este prevazuta si o parada la care este anuntata participarea a 2.000 de persoane: sportivi, olimpici, militari, jandarmi calare, studenti, elevi, cadre didactice, artisti, inalte fete bisericesti, reprezentanti ai etniilor dobrogene si oficialitati. Aceasta ar urma sa aiba loc de la ora 17.00, pe traseul Sala Sporturilor – Bulevardul Tomis – Piata Ovidiu.

Citeste si Opera Comica pentru Copii pregateste patru weekend-uri de FOC

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here