Doua fetite gasite singure acasa, in mizerie de nedescris, luate de urgenta de DGASPC

Imagini cu o fetita de 1 an și alta de 4 ani, din Galati, care au stat singure acasa timp de cateva zile, intr-o mizerie de nedescris, dupa ce mama plecase, au fost postate pe facebook de o vecina. Protectia Copilului s-a autosesizat și a decis sa preia copiii in regim de urgenta.

Se pare ca mama celor doua fete lipsea cu zilele de acasa, iar copiii au fost salvati de tatal lor care nu locuia la aceeași adresa și care a fost anuntat de vecina care a realizat filmarile, despre faptul ca fetele sunt singure acasa, in mizerie și fara mancare.

Vezi si Tanar de 17 ani, acuzat ca a agresat sexual o fetita de 8 ani, retinut

Vecina a filmat conditiile ingrozitoare in care traiau cele doua fetite, printre fecale, viermi și diverse resturi menajere, apoi a postat imaginile pe facebook, dupa ce ar fi incercat in repetate randuri sa o contacteze pe mama copilelor.

Femeia care le-a gasit pe fete a decis sa apeleze la ajutorul tatalui fetelor, care locuiește in alta localitate și care nu știa situatia fetelor. Ulterior, cei doi au luat copiii și i-au dus la spital pentru ca una dintre fete se imbolnavise și avea febra mare.

Medicii au stabilit ca ambii copii sunt malnutriti și prost ingrijiti.

„Adriana Biatrice (4 ani ) si Maria (1 an si 1 luna), fetitele care traiau in focar de infectie… mancau salam cu viermi… și colcaiau paduchii… au fost salvate de mine dupa cum ati vazut, scoase din iadul infectiei… acum fetitele sunt bine și sper cu ajutorul lui Bunul Dumnezeu sa nu fie mai grav bolnave decat sunt…Azi am dus fetele la spitalul de copii și mi le-a internat urgent la terapie intensiva. Vreau sa mentionez faptul ca tatal fetelor a fost de acord sa ramana internat cu fetitele sa le supravegheze”, a scris vecina copiilor pe pagina de facebook.

Reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului (DGASPC) Galati s-au autosesizat dupa ce imaginile au aparut pe facebook, au inceput o ancheta și au decis sa ia copiii in regim de urgenta, sub protectie.

„Este vorba despre doua fetite neglijate. Tatal lor lucreaza in alta localitate, el nu știa despre situatia copiilor. Au fost luate de acasa, le-am dus la spital, sunt malnutrite, neingrijite. Le preluam in regim de urgenta”, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, directorul adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala și Protectia Copilului Galati, Ciprian Groza.

Sursa: Mediafax

Vezi si O femeie a ajuns in stare grava la spital dupa ce a incercat sa nasca acasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here