Copiii sub 3 ani vor beneficia de „activitati educative” in crese si gradinite

Executivul a adoptat, in sedinta de joi, o Ordonanta potrivit careia copiii cu varsta mai mica de 3 ani, inscrisi in crese si gradinite vor beneficia „de activitati educative” sustinute de cadre didactice, respectiv educatori / educatori – puericultori.

„La propunerea Ministerul Educatiei Nationale, a fost adoptata o Ordonanta pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul educatiei. Una din cele mai importante modificari se refera la introducerea unui nou alineat cu privire la finantarea de baza pentru invatamantul anteprescolar, este vorba despre copiii sub 3 ani care se afla in crese si gradinite. Finantarea aceasta urmeaza sa fie asigurata din anul scolar 2019-2020 de catre stat si nu de catre autoritatile locale, asa cum este in prezent. Finantarea se va face in baza si in limitele costului standard pe anteprescolar, dupa metodologia adoptata de MEN”, a declarat, joi, dupa sedinta de Guvern, purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu.

Vezi si Toate cresele din Sibiu sunt ocupate la capacitate maxima

Potrivit acestuia, copiii din crese si gradinite vor beneficia „de activitati educative” sustinute de cadre didactice.

„Finantarea atrage dupa sine si aprobarea unui plan de scolarizare de catre MEN, in prezent locurile la cresa fiind stabilite de autoritatile locale. Copiii inscrisi in unitatile de educatie timpurie anteprescolara vor beneficia si de activitati educative conform curriculumului specific ce va fi aprobat prin ordin al ministrului Educatiei. Aceste activitati educative vor fi sustinute de cadre didactice, respectiv educatori/educatori-puericultori. Organizarea unitatilor de educatie timpurie anteprescolara, standardele de calitate si metodologia de organizare ale acesteia se stabilesc prin hotarare a Guvernului, initiata de Ministerul Educatiei Nationale”, a adaugat Nelu Barbu.

O alta noutate din Ordonanta adoptata de Guvern se refera la „posibilitatea personalului didactic de conducere, indrumare si control de a fi degrevat total de norma didactica”, a mai spus purtatorul de cuvant al Executivului.

Executivul a mai introdus, joi, reguli noi si cu privire la invatamantul superior si studiile doctorale.

Sursa: Mediafax

Vezi si Ingrijirea copilului in afara familiei: in crese si gradinite sau de catre bone

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here