Toate cresele din Sibiu sunt ocupate la capacitate maxima

La Sibiu, in cele opt crese sunt 382 de locuri si niciun loc liber. Sapte dintre ele se inchid in august si doar una este inchisa in luna iulie, potrivit Primariei Sibiu.

Purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore, a declarat ca toate cresele din Sibiu sunt ocupate la capacitate maxima, motiv pentru care se iau masuri pentru a suplimenta numarul de locuri.

Vezi si In Iasi parintii cauta variante ajutatoare la crese

„Cresele sunt ocupate la capacitate maxima (…). Cresa nr. 7 este inchisa in luna iulie, restul creselor fiind inchise in luna august. Cresele isi pot intrerupe functionarea pe o perioada de 30 de zile de vacanta pe timpul verii, precum si in perioada sarbatorilor legale. Suplimentarea numarului de locuri in crese este in atentia Primariei Sibiu. In acest sens Primaria a depus proiecte pentru obtinerea de fonduri europene in vederea constructiei a doua crese, una in cartierul Tiglari pe strada Constructorilor si una in cartierul Strand, pe strada Hategului”, a spus Mirela Gligore.

Potrivit studiilor de fezabilitate, cele doua crese ar oferi inca aproximativ 200 de locuri. Cele doua investitii se ridica la o valoare estimata de 6,8 milioane de lei, proiectele parcurgand in prezent perioada de evaluare.

Vezi si Problema creselor pe timp de vara, in Ploiesti

Pana cand cresele se vor construi, pe perioada verii, in care cresele de stat existente vor fi inchise, parintii copiilor pot apela la bone, care cer, pentru patru ore, circa 800 de lei, cam cat minimul pentru opt ore pe care i-ar plati parintii pentru o cresa privata.

Sursa: Mediafax

Citeste si  Parintii din Cluj-Napoca trebuie sa gaseasca alternative la crese, care vara se inchid timp de o luna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here