Copiii cu diabet vor beneficia gratuit de cel mai bun tratament

Copiii cu diabet din Romania vor beneficia gratuit de cel mai bun tratament. De acum vor avea sansa la o viata normal, iar prin noua incadrare legislativa vor putea beneficia de un program special de tratament, anunta conf. univ. dr. Tudor Ciuhodaru, membru in Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor.

Tudor Ciuhodaru, membru in Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor.Vezi si Copiii cu diabet zaharat vor beneficia de un subprogram dedicat

Concret in cadrul programului national pentru diabetul zaharat am initiat pentru prima data in Romania un program destinat tratamentului juvenil.

Acesta prevede ca toti copiii cu aceasta boala sa beneficieze gratuit de:

  1. senzori pentru monitorizarea continua a glicemiei;
  2. pompe de insulina prevazute cu sistem integrat de monitorizare a glicemiei.

Prin introducerea in programul de tratament al diabetului a acestor 2 lucruri esentiale vreau sa eliminam miile de intepaturi si suferinta copiilor si tinerilor care sufera de diabet.

Retineti:

  1. Printr-o noua incadrare legislativa am reusit tot in acest mandat ca toti copiii care sufera de diabet zaharat insulino-dependent sa fie protejati. Concret a fost eliminat criteriul varstei pentru a beneficia de insotitor si sunt si alte avantaje pentru acesti copii si familiile acestora:

(1) Toti copiii si adolescentii cu diabet zaharat insulino-dependent vor beneficia de insotitor pana la 18 ani. Pana acum acest drept era limitat pe criteriul varstei, doar pana la 7 ani, ca si cum un copil de 8 ani ar putea sa-si controleze singur glicemia sau sa-si calculeze singur mancarea.

(2) Toti copiii care sufera de aceasta afectiune vor primi pana la implinirea varstei de 18 ani „o alocatie lunara de 200 de lei la care se adauga la celelalte drepturi prevazute de lege“.

(3) O alta veste buna este faptul ca valabilitatea certificatului de incadrare in grad de handicap va creste la 2 ani, pana acum fiind valabil doar 6 sau 12 luni.

  1. Prin programul national pentru diabet zaharat sunt tratati aproximativ 830.000 de pacienti.
  2. Peste 3.000 din acestia sunt copiii insulinodependenti carora li se adauga alti 239.660 pacienti tratati cu insulina.

Urmeaza gratuitatea pentru toate consultatiile si tratamentele stomatologice ale copiilor, asa cum prevede #legea Ciuhodaru.

Sanatatea se trateaza cu masuri concrete!!!

Citeste despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

Autor: conf. univ. dr.Tudor Ciuhodaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here