Copiii cu diabet zaharat vor beneficia de un subprogram dedicat

Ministerul Sanatatii a postat in dezbatere publica, la sectiunea Transparenta Decizionala,  proiectul de Hotarare de Guvern pentru modificarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor nationale de sanatate pentru anii 2017 si 2018. Conform proiectului de act normativ, Programul national de diabet zaharat se va reorganiza in doua subprograme distincte, unul destinat adultilor cu diabet zaharat, altul destinat copiilor cu diabet zaharat tip 1. Asadar, copiii cu diabet zaharat vor beneficia de un subprogram dedicat.

Vezi si Ministrii finantelor si sanatatii au discutat posibilitatile de finantare a unor noi servicii medicale destinate copiilor cu diabet

De asemenea, prin noile prevederi se asigura cadrul legislativ pentru acordarea, in cadrul acestui program, a dispozitivelor medicale moderne: dispozitive pentru monitorizarea glicemica continua si pompe cu insulina integrat cu dispozitive de monitorizare glicemica continua in scopul asigurarii unui tratament optim si a monitorizarii evolutiei bolii.

“Practic, toti copiii cu diabet zaharat tip 1 vor avea acces la senzori pentru monitorizarea continua a glicemiei, precum si la pompe de insulina prevazute cu sistem integrat de monitorizare. Problematica copiilor cu diabet zaharat este una complexa. Noile masuri pe care le luam prin aceasta modificare legislativa asigura limitarea evolutiei bolii si aparitiei complicatiilor specifice diabetului zaharat dezechilibrat, insuficient controlat, precum si o imbunatatire a calitatii vietii copiilor cu diabet zaharat tip 1”,  a declarat Sorina PINTEA, ministrul Sanatatii.

Luni, 25 iunie 2018, la sediul Ministerului Finantelor Publice, dl. Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor impreuna cu dna. Sorina Pintea, ministrul Sanatatii s-au intalnit cu reprezentanti ai Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si ai Federatiei Asociatiilor Pacientilor Diabetici pentru a identifica posibilitatile de finantare a unor noi servicii medicale destinate copiilor diagnosticati cu diabet, in cadrul Programului national de diabet.

In urma discutiilor, s-a stabilit necesitatea crearii unui subprogram destinat tratamentului pentru diabetul juvenil, in cadrul Programului National pentru Diabet Zaharat.

Vezi si „Diabetul nu este o joaca!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here