Coalitia pentru Familie, despre referendum: Respingem confiscarea politica a initiativei noastre

Coalitia pentru Familie a precizat ca initiativa de revizuire a Constitutiei nu are nicio legatura cu vreo formatiune politica, precizand ca resping confiscarea politica a demersului lor.

Vezi si Pareri impartite in partide pe tema Referendumului pentru familie la Senat

„Initiativa noastra de revizuire a Constitutiei Romaniei nu are nicio legatura cu vreo formatiune politica. Nu suntem si nu am fost la remorca niciunui partid. Demersul nostru nu este in niciun fel legat de PSD sau de guvernarea PSD. Protocoalele semnate cu PSD, PNL si ALDE nu au vizat decat obtinerea sprijinului parlamentar pentru adoptarea legii de revizuire a Constitutiei Romaniei. Am respins si respingem confiscarea politica a initiativei noastre. Exprimarea publica a sustinerii demersului celor 3 000 000 de cetateni romani, inclusiv de catre actori politici, nu poate fi considerata o incercare de confiscare politica. De altfel, legea de revizuire constitutionala nu a putut trece decat cu votul mai multor partide de la putere si din opozitie. Organizatorul referendumului este Guvernul Romaniei, nu PSD. Cine considera ca structura politica a guvernului este un impediment pentru votul la referendum, va trebui sa fie consecvent si sa boicoteze si alegerile de anul viitor organizate de acelasi guvern. Ceea ce este, evident, absurd”, transmite Coalitia pentru Familie, intr-un comunicat de presa remis joi MEDIAFAX.

Reprezentantii Coalitiei pentru Familie precizeaza ca tema referendumului este protectia constitutionala a definitiei casatoriei.

„Deci nu vom vota pentru sau impotriva vreunui partid politic, pentru sau impotriva vreunui lider politic. Votul pe care il vom da este pentru pastrarea firescului vietii noastre si a copiilor nostri. Orice alta intelegere a organizarii referendumului este viciata de interese meschine. Atacurile si defaimarea continue la adresa milioanelor de cetateni romani care si-au dorit referendumul demonstreaza nivelul de violenta si vulgaritate excesiva la care s-a ajuns in societatea romaneasca. Deplangem aceasta situatie si ii incurajam pe toti sustinatorii referendumului sa nu dea curs niciunei tentatii de a raspunde cu aceeasi moneda. Deplangem si condamnam campania agresiva impotriva Bisericii Ortodoxe Romane, dusa de activistii radicali ai ideologiei de gen, campanie acceptata si promovata chiar de unele institutii de presa”, potrivit sursei citate.

Citeste si Kelemen, despre referendumul pentru redefinirea familiei: Mi-e greu sa cred ca va fi in octombrie

Romanii vor fi intrebati la referendumul pentru redefinirea familiei daca sunt de acord cu legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu.”Sunteti de acord cu legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?”, va fi intrebarea adresata alegatorilor la referendumul pentru revizuirea Constitutiei, respectiv pentru redefinirea familiei, a anuntat dupa sedinta de guvern purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu.

Potrivit acestuia, costul referendumului va fi de 163,712 milioane lei. Referendumul se va desfasura pe parcursul a doua zile, 6 si 7 octombrie 2018, intre orele 7.00 si 21.00.

Citeste despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here