Kelemen, despre referendumul pentru redefinirea familiei: Mi-e greu sa cred ca va fi in octombrie

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, la iesirea din biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, ca nu stie daca referendumul pentru redefinirea familiei va avea loc in octombrie, pentru ca mai sunt pasi procedurali de indeplinit.

Vezi si 9 sfaturi pentru a mentine echilibrul intre cariera si familie

„Pentru aia trebuie o hotarare de Guvern, iar inainte de aia mai e un pas in Senat. Nu stiu daca va fi in octombrie sau nu va fi. Mi-e greu sa cred. Astazi suntem in 3 septembrie si pana pe 7 octombrie se pot face toate procedurile inclusiv campania care trebuie sa fie de 30 de zile. Pana cand nu se va stabili prin Hotarare de Guvern asa cum trebuie procedural data referendumului, nu putem discuta”, a declarat presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai spus ca in partid fiecare va decide „cum simte” si ca nu ar trebui sa se confunde termenul de „casatorie” cu cel de „familie.

„Noi in grupurile noastre nu am reusit sa stabilim si nici nu trebuie sa stabilim o pozitie fixa si foarte rigida e o chestiune de constiinta a fiecaruia si votul nostru la Camera a fost foarte conform constiintei. Fiecare a votat cum a simtit ca trebuie sa voteze. Lucrurile sunt clare si in acest moment. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt extrem de bine reglementate: familia e un lucru si casatoria e cu totul si cu totul altceva. Nu poti sa legi familia de casatorie, fiindca exista familii in care exista doar un parinte din varii motive si nu poti sa spun ca aia nu este familie. Sunt familii unde nu exista casatorie si nu poti sa spui copilului nici cand este in gradinita, nici cand se duce la scoala ca tu nu ai familie, fiinca parintii tai nu s-au casatorit. Casatoria e o alta chestiune unde eu sunt mai conservator, mai spre a accepta ca orice casatorie se face intre un barbat si o femeie, dar aici avem iar o problema. Exista deja o decizie la nivel european si Romania indiferent ce voteaza va fi obligata in continuare sa accepte casatorii facute in afara, in tarile unde lucrurile sunt de alta natura si altfel reglementate”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Conducerea PSD a decis, sambata, in timpul sedintei grupurilor parlamentare, care se desfasoara la Neptun, ca referendumul pentru redefinirea notiunii de casatorie in Constitutie va avea loc pe 7 octombrie.

Sursa: Mediafax

Vezi si Vrei propriul business, dar si timp pentru familie? Se poate, cu Amazon!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here