Catalina Ponor si Carmen Bruma indeamna elevii sa faca miscare

Catalina Ponor si Carmen Bruma indeamna elevii sa faca miscare. Aproape 90 de elevi de la Scoala Gimnaziala nr. 5 din Bucuresti din clasele I, a II-a, a VII-a si a VIII-a au avut ocazia sa le intalneasca pe campioana olimpica la gimnastica, Catalina Ponor si pe prezentatoarea TV si promotoare a unei vieti traite sanatos, Carmen Bruma. Cele doua invitate au vorbit cu elevii despre importanta miscarii si a hidratarii, iar Catalina Ponor a si realizat exercitii fizice cu elevii din clasa I si a II-a spre marea lor incantare. Carmen Bruma le-a impartasit elevilor mai mari experienta ei de adolescent cu probleme de greutate, le-a vorbit despre capcanele sedentarismului si despre ce pot face ei pentru a se dezvolta sanatos si armonios.

Citeste si: Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!”, impact pozitiv asupra elevilor din ciclul primar

Actiunea de la Bucuresti este parte integranta a programului ”Invata sa cresti sanatos cu Bucovina”, al carui scop principal este acela de a promova miscarea si deprinderea obiceiului hidratarii corespunzatoare inca din copilarie. Pentru ca cei mici invata cel mai bine prin joc si exemple, acest program aduce in fata lor modele-personalitati recunoscute pentru performanta si hotarare, pentru un mod de viata echilibrat si sanatos.

Cu siguranta, bunele obiceiuri se deprind in copilarie. Adultii sanatosi si echilibrati de maine sunt copiii motivati de astazi: ”Ca sportiv de performanta, stiu cat de importante sunt exercitiile sustinute, regulate, realizate cu determinare, hidratarea constanta. Ca om, stiu ca miscarea este vitala mai ales in zilele noastre cand tendinta de a fi mai lenesi, mai putin activi, pare ca ne acapareaza. Si mai stiu ca e greu sa lupti cu tentatiile. Dar cred cu convingere in performanta de a te depasi pe tine. Putem sa castigam medaliile intrecerilor cu noi insine si garantez ca satisfactiile sunt la fel de mari precum cele pe care le are un sportiv de performanta atunci cand urca pe podiumurile marilor competitii”, a declarat gimnasta Catalina Ponor.

La randul ei, Carmen Bruma a declarat: ”Ii felicit pe organizatori pentru aceasta campanie al carei obiectiv este acela de a incuraja miscarea, alimentatia echilibrata si hidratarea corespunzatoare in randul copiilor. Consider ca deprinderile bune se formeaza in copilarie si ca este importat ca noi, adultii, sa-i ghidam pe copii si in directia aceasta. (…) Chiar daca este un lucru cunoscut, il repet si eu: hidratarea este deosebit de importanta pentru ca organismul nostru sa functioneze si sa se dezvolte sanatos si armonios”.

Elevii au fost foarte incantati, iar prezenta campioanei olimpice  Catalina Ponor a stimulat elevii pentru a-si insusi un mod de viata sanatos. La fel, si Carmen Bruma a avut o discutie deosebit de interesanta si motivationala cu elevele din clasele mai mari”, a declarat dna. Cornelia Ghita, directorul Scoalii Gimnaziale nr. 5 din Bucuresti.

Catalina Ponor si Carmen Bruma s-au mai intalnit si cu elevi din Vatra Dornei si Giurgiu, si vor mai merge si la alte scoli din tara.

Citeste si: Nadia Comaneci ii invita pe copii pe 22-23 septembrie sa faca sport in Parcul Sebastian din Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here