Calendarul pentru admiterea in invatamantul liceal de stat ramane in vigoare

Calendarul pentru admiterea in invatamantul liceal pentru anul scolar 2019 – 2020 ”este si ramane in vigoare”, asa cum a fost adoptat prin ordinul 4.829/2018, anunta ministerul in replica la acuzatiile sindicalistilor care au reclamat schimbarea ilegala a acestui calendar si au amenintat cu proteste.

Vezi si Evaluarea nationala a elevilor de clasa a IV-a, in toi

”Ministerul Educatiei Nationale informeaza actorii principali ai sistemului de invatamant ca este si ramane in vigoare, in continuare, calendarul admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2019 – 2020, prevazut in Anexa nr. 1 a ordinului nr. 4.829/2018 privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal de stat”, anunta Ministerul Educatiei intr-un comunicat remis luni MEDIAFAX.

Pentru probele de verificare a aptitudinilor si a cunostintelor de limba moderna si materna, inscrierile sunt programate pentru zilele de 13 si 14 mai, iar desfasurarea probelor pentru perioada 15 – 17 mai 2019, transmite sursa citata.

”Totodata, miscarea personalului didactic se realizeaza, de asemenea, dupa calendarul deja aflat in vigoare, conform ordinului nr. 5.460/2018, modificat prin ordinul 3.886/11.04.2019”, se mai spune in documentul citat.

Federatia „Spiru Haret” a acuzat-o pe ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, ca a emis un ordin prin care schimba calendarul admiterii in invatamantul liceal de stat, cu toate ca unele etape ale admiterii sunt deja in desfasurare, actul nefiind discutat cu partenerii sociali.

Sindicalistii au spus ca, prin acest document, Ministerul Educatiei amana cu circa o luna desfasurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar cateva zile inainte de probele de la Evaluarea Nationala si ca se amana pana la 30 mai si afisarea locurilor disponibile in licee si scoli profesionale, lucru care va afecta grav si miscarea de personal.

Sindicalistii de la ”Spiru Haret”, condusi de Marius Ovidiu Nistor, i-au reprosat ministrului Andronescu ca a emis un ordin ilegal, prin care-si bate joc de copii, de parinti si de cadre didactice, deopotriva, pentru ca sunt parinti care s-au prezentat, deja, la centrele de examinare pentru a-si inscrie copiii la probele de aptitudine si inspectorate care au inceput sa organizeze targurile de oferte educationale, pe care le-au programat cu multe luni inainte.

Liderul de sindicat a anuntat ca, in cazul in care ministrul nu va reveni asupra actului normativ, federatia, in colaborare cu asociatiile de parinti si elevi, va demara actiuni de protest.

Citeste si Ecaterina Andronescu acuzata ca schimba ilegal calendarul admiterii in invatamantul liceal

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here